Regija
GRADSKO VIJEĆE BELOG MANASTIRA

Ni ove godine ništa od gradskog bazena?
Objavljeno 2. veljače, 2018.

BELI MANASTIR

Stanovnici jedinog baranjskog grada ni ove se godine najvjerojatnije neće kupati u gradskim bazenima. Premda su u ovogodišnjem proračunu uvrštena sredstva od eventualnog kreditnog zaduženja za nužnu rekonstrukciju, gotovo je nemoguće očekivati da će ona biti realizirana.

- U kojoj je fazi obnova gradskih bazena? Nemamo nikakvih konkretnijih informacija o realizaciji planiranog kredita i planovima, što najvjerojatnije znači da ni ove godine neće biti sezone kupanja na bazenima u Belom Manastiru - pitala je, a potom i konstatirala na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Željka Zagvozda, SDP-ova vijećnica, napomenuvši kako se reagirati trebalo znatno prije.

Gradonačelnik Tomislav Rob nije propustio prisjetiti se prijašnjiih godina kada se o bazenima (također) počelo kasno govoriti, tek uoči sezone.

- U ovogodišnjem je proračunu za bazene predviđeno 4,5 milijuna kuna. Kredit ćemo vjerojatno realizirati kod HBOR-a, uz kamatu od dva posto. Kreditno zaduženje na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća bit će vrlo brzo, a osim odluke Vijeća, zaduženje mora 'blagosloviti' i resorno ministarstvo - rekao je Rob, dodavši kako postoje dvije ideje vezane uz budućnost bazena. Jedna je modifikacija cijelog kompleksa, a druga zadržavanje postojećeg stanja uz nužne intervencije. Dodao je da će se truditi da radovi počnu što prije, naglasivši kako ne želi prejudicirati termin njihova završetka.

Odgovarajući na pitanje vijećnice Ivane Kiščinal (HDZ) vezano uz povećanje poreza na kuće za odmor, naglasio je kako je u kratkom roku zaprimljeno čak 80-ak primjedbi. Složio se da takozvane vinogradarske (voćarske) kućice ne mogu biti u istoj kategoriji kao vikendice te obećao smanjenje poreza nakon što se komisija, na osnovi pritužbi, uvjeri u njihovu opravdanost.

Marka Bogatića (SDP) zanimalo je, pak, dokle se stiglo s gradnjom Gradskog stadiona.

- Donijeli smo odluku o preprojektiranju zbog pritužbi koje smo dobili na postojeći projekt. Ne znam koliko će sve skupa trajati, pa je klubovima ostavljena mogućnost korištenja stadiona u prigradskim naseljima Šećerana ili Branjin Vrh - rekao je Rob, dodavši kako će ovih dana biti zabranjeno korištenje tribina belomanastirskog Gradskog stadiona te kako bi njihovo rušenje trebalo početi tijekom ljeta.

Vijećnike je zanimao i status bivšeg beljskog restorana u Šećerani te najavljeni projekt gradskog (javnog) prijevoza, prije svega zbog autobusa parkiranog na parkiralištu bivše Bille. Kako je istaknuto, projektiranje rekonstrukcije restorana ide svojim tijekom, a autobus je samo posuđen zbog probnih vožnji.

- Projekt javnog prijevoza - Gradske auto staze, zaživjet će sigurno - naglasio je Rob.

Ivica GETTO
Zadovoljavajuće stanje sigurnosti

Jedna od točaka dnevnog reda Gradskog vijeća bilo je i prikupljanje miješanog komunalnog otpada, a donesena je i odluka o isplati sredstava političkim strankama koje participiraju u vijeću. Sukladno broju vijećnika i broju žena vijećnica, HDZ će dobiti približno 34.500 kuna, SDP 15.720 kuna, a SDSS 7800 kuna. O stanju sigurnosti od 1. listopada do kraja prošle godine govorio je načelnik PP-a Beli Manastir, Ivica Tkalec. Ocijenio ga je povoljnim i na zadovoljavajućoj razini te dodao kako će policija i nadalje preventivno djelovati te obilaziti objekte od posebnog značaja. (I.G.)

Dvije su varijante za bazene: modifikacija cijelog kompleksa ili samo nužne intervencije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOGORAŠI VUKOVARA RADE POPIS IZ 1991. GODINE

Imena 183 branitelja Mitnice koji su se predali s oružjem

2

ŽUPANIJSKA CESTA POSTALA DRŽAVNA

Kolodvorska bez prometa, šetnica u središtu Miholjca

3

PRODAJA NEKRETNINA NA ISTOKU

Županja najskuplja,
Vukovar najjeftiniji