Mozaik
PLAVA VINKOVAČKA TELEVIZIJA

Obilježila 24 godine rada i
neprekidnog emitiranja programa
Objavljeno 1. veljače, 2018.

Vinkovačka televizija započela je s emitiranjem programa 1. veljače 1994. i s vremenom postala jedan od najznačajnijih elektronskih medija hrvatskog istoka, pa i šire, budući da gledatelji program mogu pratiti i preko streaminga ili kabelske TV.

- Dvadeset četiri godine kontinuiranog djelovanja nije malo, posebice na hrvatskom istoku, uzimajući u obzir gospodarsko okruženje, mali broj oglašivača, krizu koja se odrazila i na rad naše medijske kuće, no i činjenicu da živimo u maloj sredini i da ne dolazimo uvijek lako do sugovornika. Ipak, unatoč svim poteškoćama, uvijek smo nastojali napredovati i držati korak s vremenom. Trenutno devet novinara proizvodi 22 emisije, što nije malo – no, s druge strane, prije dvije godine redakciju su činila tek tri novinara, a proizvodio se gotovo jednak broj emisija. To samo govori koliko ljudi daju sebe kroz ovaj posao, u teškim vremenima radili su od jutra do mraka, zanemarivali svoje slobodno vrijeme, obitelj i zdravlje. Veliki entuzijazam i odricanje naših djelatnika, no prije svega, profesionalnost, razlozi su zbog kojih je naša TV kuća opstala na tržištu već gotovo dva i pol desetljeća - kaže glavna urednica Željka Maloševac.

- Kako ne možemo spojiti dva kanala u jedan, već moramo odvojeno proizvoditi program, krajem prošle godine promijenili smo ime iz Vinkovačka televizija u Plava vinkovačka – te na taj način povezali Vinkovačku i Plavu televiziju. Ime televizije je novo, no naša želja za profesionalnošću ostala je ista. I u budućnosti ćemo nastojati zadržati vjerne gledatelje i osvojiti nove te donositi vijesti i zanimljive priče s lokalnih terena - rekla je Maloševac.M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana