TvObzor
ASLI ENVER

U velikom društvu sam šutljiva, ima i dana kad se ne gasim!
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Turska glumica Asli Enver, koju gledamo u seriji “Istanbulska nevjesta” u ulozi Sureje, rođena je prije gotovo pune 34 godine u Londonu, gdje je živjela do svoje dvanaeste godine. Dosad je glumila u osam televizijskih serija, a čak je u sedam imala glavnu ulogu. Među njima je i “Kavak Yelleri”, remake teen-serije “Dawson's Creek”, ali i “Igra šutnje”, čija se američka verzija emitirala na NBC-ju.

Bliske prijateljice

Kako biste opisali svoj lik Sureje koju glumite u seriji “Istanbulska nevjesta”?

- Duboko me se dojmilo to što je “Istanbulska nevjesta” istinita priča. Imamo scenarij koji govori o prelijepoj ljubavi. Kad sam ga prvi put pročitala, učinilo mi se da je Sureja naivnija. No što sam dalje čitala, otkrila sam da je ona zapravo čvrsta djevojka koja stoji na svojim nogama. Zabavljam se glumeći je. Volim njezinu slatku opaku stranu. Studirala je na konzervatoriju, radila kao vokalistica i davala glas za džinglove. Sureja živi s tetom i naučila je oduvijek preuzimati odgovornost. Volim taj njezin snažni stav.

U život protagonista serije upleće se obitelj i sve se mijenja. Kako je s obiteljima u vašoj vezi?

- Možda zvuči kao klišej, no mama i ja smo uistinu poput dvije bliske prijateljice. I mama i sestra jako vole mog Murata.

U promotivnim materijalima za seriju vidjeli smo vas kako pjevate. Je li vam Murat pomogao da vježbate kao što govore?

- Prvo sam vježbala s Gurselom Čelikom uz pratnju klavira. Onda je snimao. Murat je pomogao u jednom segmentu.

Kad ste se prvi put upustili u glumačke vode, jeste li mogli zamisliti da ćete se naći tu gdje ste sada?

- Nikada nisam razmišljala kako ću se vidjeti u budućnosti niti to sada činim. Dovoljno je uživati u glumi, život te već nekako odvede kamo treba.

Znam što želim

Jedna mi je prijateljica rekla da vas pitam jeste li uvijek tako šutljivi, mirni, sramežljivi i nasmiješeni ili ste suprotno od toga; glasna, razgovorljiva i otvorena osoba?

- Sve ovisi o okolini u kojoj se nalazim. Ako je oko mene previše ljudi, prilično sam šutljiva. Imam i sramežljivu stranu, ali ako se nađem u prijateljskom okruženju, vrlo brzo se opustim i ima dana kad se zaista ne gasim.

Djelujete vrlo mlado. Iznenadio sam se shvativši koliko imate godina...

- Pomalo mi je neobično što se jako dobro osjećam. Sada sam napokon u godinama kad znam što činim i što želim, imam više samopouzdanja. Očito sam jedna od onih osoba koje se osjećaju bolje što su starije. Možda je prednost i to što izgledam mlađe. Uglavnom, nemam se na što požaliti.

Trenutačno ste u vezi koju cijela Turska pomno prati. Ne bih pretjerao kad bih rekao da ste vi i vaš partner par godine. Kako napreduje vaša veza?

- Ne volim mnogo govoriti o privatnom životu i nikada to nisam činila. Ali mogu reći da prolazim kroz jedno lijepo razdoblje u životu i da sam sretna.

U posljednjih nekoliko godina svjedočimo preuranjenom završetku serija. Gledatelje to prilično živcira, a što vi glumci mislite o tome?

- Ja sam osoba koja svakom poslu pristupa sa srcem, ali sada sam opreznija zato što to počinje prilično utjecati na moj društveni život. Ne znamo tko su ti gledatelji koji određuju rejting gledanosti. Na društvenim mrežama čitam tako divne komentare pa pomislim da radimo zaista dobar posao. Zbog toga mislim da je dovoljno dosegnuti samo stadij u kojem smo mi zadovoljni time što radimo. Nastojim iskoristiti prilike i raditi posao kojim sam zadovoljna. Ali i mene rastužuje kad se projekti privedu kraju, jer u svaki posao ulazim s ljubavlju i pomnim odabirom. Osobito pazim da između glumačkih projekata imam stanku od šest mjeseci iz poštovanja prema gledateljima, sebi i poslu koji radim. Svaki put odabirem različite uloge, radim na njima, ulažem silni trud.

Adrian ANDREJEK

ISTANBULSKA NEVJESTA

Nova TV, ponedjeljak-petak, 21.15 sati

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

Asli Enver

DATUM ROĐENJA:

10. svibnja 1984.

MJESTO ROĐENJA:

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

LJUBAV:

dečko Murat Boz

Možda ste propustili...