TvObzor
BRATSTVO LOPOVA

Smrtni neprijatelji na suprotnim stranama zakona
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Film “Bratstvo lopova” (Den of Thieves) prati povezane živote jedne elitne jedinice Šerifovog odjela Okruga Los Angeles i najuspješnijeg tima za pljačke banke u državi, budući da razbojnici planiraju naizgled nemoguću pljačku Banke saveznih rezervi u središtu Los Angelesa. Radnja je smještena u suvremeni Los Angeles, grad s najvećom stopom pljački banaka na svijetu.

Film uzima tradicionalnu formulu “policajci i razbojnici” i dodaje visoki postotak oktana, zamagljujući liniju između dobra i zla kako bi stvorio napeti akcijski triler koji je jednakim dijelom triler o velikoj pljački i psihološko-kriminalistička drama. Film istražuje dinamiku između Gerarda Butlera i Pabla Schreibera, smrtnih neprijatelja na suprotnim stranama zakona koji kreću u eksplozivni obračun.

Butler utjelovljuje lik po imenu Nick O’Brien, vođu skupine Regulatora, elitnog odreda za velike zločine Odjela šerifa u Los Angelesu koji pokušava uhvatiti organizatora niza neriješenih pljački. Schreiber glumi Raya Merrimana, vođu Odmetnika, bandu bivših vojnikačija. Stručnost i taktične vještine su razlog zašto do sada nisu uhvaćeni. Merriman je prošao obuku specijalnih jedinica i nedavno je uvjetno pušten iz zatvora.

“Bratstvo lopova” osvrće se na svijet u kojem živimo. Ljudi su kompleksni, linija između dobra i zla nije jasno definirana kao što mislimo, i često, doživljaj što je ispravno, a što pogrešno nisu jednostavno crno-bijeli, što nas tjera da djelujemo u sivim zonama dok se borimo sa životnim izazovima. U nizu eskalirajućih sukoba, grad Los Angeles postaje golema šahovska ploča, a svaka strana strateški koristi svoje pješake, skakače, lovce, kraljeve i kraljice kako bi izveli uzbudljivi i potpuno neočekivani šah mat. Redatelj Christian Gudegast kaže: “Nadam se da će postati klasik, jedan od onih nezaboravnih filmova, zbog likova koje smo stvorili i njihovog svijeta koji je uzbudljiv i duhovit. Film je također i dirljiv i autentičan. Siguran sam da će se gledatelji odlično zabaviti gledajući ga.” (A.A.)

 

KRVAVA SAGA

“BRATSTVO LOPOVA”

Možda ste propustili...

KONCERT U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI PODSJETIO NA ZABORAVLJENU TRAGEDIJU IZ 1578.

Sjećanje na Gvozdansko