TvObzor
HBO: IZDVOJENE PREMIJERE HITOVA

Šest vrhunskih serija u veljači
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža, u mjesecu koji je pred nama s ponosom predstavlja šest premijernih naslova koje ćemo moći gledati na njihovim kanalima i internetskoj usluzi videa na zahtjev. Kad provjerite o čemu se radi, sigurni smo da ćete osloboditi sve termine i rezervirati ih samo za ove vrhunske serije.

1. Ovdje i sada

Premijera 12. 2. u 20.00 na HBO-u/HBO GO

Scenarij serije napisao je Allan Ball i ona prati suvremenu višerasnu obitelj: profesora filozofije (Tim Robbins), njegovu ženu odvjetnicu (Holly Hunter), troje posvojene djece iz Somalije, Vijetnama i Kolumbije te njihovo jedino biološko dijete. Ovu naizgled savršenu, progresivnu obitelj zapravo muče duboki razdori. Tada jedno od djece počinje vidjeti stvari koje drugi ne mogu. Je li to mentalna bolest? Ili nešto drugo? Serija je tragikomična meditacija o složenim silama koje djeluju na ljude današnjice.

2. Dvojnik

Premijera 16. 2. u 20.00 na HBO-u

Špijunski SF triler s metafizičkim zapletom, “Dvojnik” se bavi tajnim svijetom skrivenim ispod naše svakodnevice. Howard Silk (J. K. Simmons) obični je kotačić u birokratskoj mašineriji UN-ove špijunske agencije u Berlinu. Kad Howard otkrije da njegova organizacija čuva tajnu u prelasku u paralelnu dimenziju, naći će se u mračnom svijetu intriga, opasnosti i izdaje, gdje je jedini kome može vjerovati praktički identični dvojnik iz paralelnog svijeta. Serija se bavi temama identiteta, sudbine i izgubljene ljubavi te postavlja vječno pitanje: što da su nam životi mogli biti drukčiji?

3. Drug detektiv

Premijera 18. 2. u 21.50 na HBO 3

Usred histerije hladnog rata 1980-ih, rumunjska vlada stvorila je najpopularniju i najdugotrajniju seriju u državi, “Drug detektiv”, elegantnu i napetu policijsku emisiju koja nije samo zabavljala građane nego i promicala komunističke ideale i nadahnula duboki nacionalizam. U akcijskoj i krvavoj prvoj sezoni nalazimo detektive Gregora Anghela i Iosefa Baciua dok istražuju ubojstvo kolege Nikite Ionesca i pritom razotkrivaju subverzivnu spletku za uništenje njihove države iza koje stoji – a što drugo – nego najveći neprijatelj: kapitalizam. Iako je voljena serija, nažalost, zaboravljena nakon pada Berlinskog zida, ponovno je otkrivena i digitalno remasterirana, a glavnim junacima glasove su dali Channing Tatum i Joseph Gordon-Levitt.

4. S one strane

Premijera 21. 2. u 21.00 na HBO 3

Holden Matthews, mladić koji se nakon 12 godina probudio iz kome, otkriva da posjeduje nove astrofizičke sposobnosti koje ga uvlače u središte opasne zavjere. Sada mora otkriti što mu se dogodilo tijekom proteklih 12 godina i prilagoditi se životu u svijetu koji se u međuvremenu uvelike promijenio. No možda najveće pitanje od svih jest zašto se to dogodilo baš njemu? Dok se Holden pokušava priviknuti na punoljetnost, tajanstvena žena po imenu Willa upozorava ga da ne vjeruje ljudima oko sebe.

5. Protuudar 5

Premijera 3. 2. u 20.00 na Cinemaxu

Temeljen na istoimenom romanu Chrisa Ryana, “Protuudar” prati doživljaje Odjela 20, elitne protuterorističke jedinice koja diljem svijeta zaustavlja potencijalne prijetnje, često iza neprijateljskih linija. U novoj sezoni vidjet ćemo kako se odbačeni i raspušteni program Odjela ponovno obnavlja kako bi se ušlo u trag zloglasnom teroristu koji je na brutalan način pobjegao iz zatvora. Kao tajni vojni obavještajci na visokorizičnim operacijama, uskrsnuta jedinica kreće u ubojitu potjeru koja će razotkriti golemu mrežu međunarodnih kriminalnih aktivnosti. Dok tim putuje Bliskim istokom i Europom, otkrivaju smrtonosnu zavjeru koja bi se mogla pokazati prevelikim zalogajem za njih te zauvijek promijeniti lice suvremenog ratovanja.

6. Ash protiv zlih mrtvaca 3

Premijera 26. 2. na HBO GO-u

Bruce Campbell reprizira ulogu Asha, radnika u samoposluživanju, ostarjelog ženskara i lovca na čudovište s motornom pilom umjesto ruke koji je zadnjih 30 godina izbjegavao odgovornost, zrelost i užase zlih mrtvaca. Kad zombi-kuga zaprijeti uništenjem ljudske vrste, Ash se mora suočiti s demonima – osobnim i doslovnim. Sudbina, čini se, ne namjerava osloboditi ovog neočekivanog heroja iz svog “zlog” stiska. Bruceu Campbellu u ulozi Asha Williamsa pridružuje se Lucy Lawless kao Ruby, tajanstveni lik koji vjeruje da je Ash uzrok epidemije Zla; Ray Santiago kao Pablo Simon Bolivar, idealistički imigrant koji postaje Ashev vjerni pomoćnik; i Dana DeLorenzo kao Kelly Maxwell, ćudljivo divlje dijete koje pokušava pobjeći od svoje prošlosti.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...