Sport
DOBRA VIJEST ZA NAVIJAČE OSIJEKA

Grezda ostaje, pojačanja bi mogla stići uoči Dinama
Objavljeno 1. veljače, 2018.
Noćas je završio prijelazni rok za zapadnu Europu, a u Hrvatskoj on traje do 15. veljače pa su mogući dolasci

Vezani članci

MALO DOBRIH STVARI

Osijek ne izgleda kao ozbiljna momčad

Erosa Grezdu i ovoga ćemo proljeća gledati u bijelo-plavom dresu! Naime, Dinamo je doveo jedno pojačanje (Hajrović), a objavio je i kako Hilal Soudani ostaje u Maksimiru, tako da je posve izgledno kako više nema razloga za stavljanje šape na Osijekovog krilnog napadača.

Mamić pokazivao mišiće

Zapravo, ostaje pitanje koliko je i ozbiljna bila cijela ta priča. Naime, vrlo je lako moguće da se Dinamo ohladio kada je čuo cijenu koju bi trebalo platiti za Grezdu. Zdravko Mamić nije baš poznat po tome da voli platiti velike odštete za igrače. Voli, zna i može ih uzeti, ali s plaćanjem priča ide malo teže. Osim toga, platiti za Grezdu taj novac za Dinamo bi bilo poražavajuće jer ga je imao pod skutima do prošloga ljeta, ali ga nije prepoznao. U biti, čini nam se kako je to više bio određeni vid “specijalnog rata” kojim je Dinamo htio pokazati mišiće i naznačiti tko je gazda u HNL-u. Naime, koliko se god trudili pokušati to saznati, nismo uspjeli dobiti potvrdu da su bilo kakvi razgovori, na relaciji Osijek - Dinamo, o tom pitanju uopće i počeli. Očito će se sva ta gungula svesti na samo jednu dobru priču, kojih je tijekom prijelaznog roka milijun. Uostalom, to je samo potvrda kako je NK Osijek na pravom putu jer se igračima koji igraju u njegovu dresu cijena podigne i više nego dvostruko u samo pola godine. Zato ne treba gledati negativno na taj interes za Grezdu, nego baš suprotno. Do prije dvije godine Osijek je molio druge da kupuju njegove igrače kako bi preživio, a danas se gotovo svakodnevno odbijaju ponude za prvotimce. Problem je bio samo u tome što je zanimanje došlo od Dinama koji je, zbog Zdravka Mamića, vrlo nepopularan među navijačima hrvatskih klubova. Da je takva ponuda za Grezdu došla iz inozemstva, to bi se nazivalo odličnim poslom za NK Osijek. Ipak, valjda je to kraj sage o Grezdi, a najbolja je vijest što će on ostati u redovima Osijeka.

Pojačanja

Zato ostaje još ona druga priča o eventualnim pojačanjima koja bi trebala doći u Gradski vrt. Zasad Osijek nije doveo još nikoga, ali sigurni smo kako to neće ostati na tome. Sljedećeg će tjedna sigurno biti novosti na tom planu. Osijek je naciljao svoje mete, a sada treba pričekati još samo kraj prijelaznog roka za većinu eruropskih zemalja. Znate onu priču kako igrači uvijek prvo gledaju kako pronaći zapadnoeuropsku destinaciju. Deadline prijelaznog roka u tim zemljama bio je noćas (u ponoć nap.a.), a u Hrvatskoj se igrači mogu dovoditi do 15. veljače. To nije idealan rasplet za trenera Zorana Zekića jer neće imati nimalo vremena za uklapanje pojačanja. Ali, iz te se kože ne može.

Dalibor KELER

pregovori

OSIJEK I DINAMO NISU NITI PREGOVARALI?

Najčitanije iz rubrike