Sport
PRO-LEAGUE FIGHTING

Saša Milinković u Njemačkoj
za pojas u teškoj kategoriji
Objavljeno 1. veljače, 2018.

Za nešto manje od dva mjeseca, 24. ožujka, u njemačkom Karlsruheu MMA borbama vraća se Saša Milinković. Za člana HK Osijek to je povratak borbama nakon više od tri i pol godine stanke, a suparnik će mu u Pro-League Fightingu biti Sead Kahrović, njemački borac BiH podrijetla. Borba je najavljena za pojas u teškoj kategoriji (+95 kg), a, prema najavama 31-godišnjeg Osječanina, samo je prva u nizu koje bi trebao odraditi u Njemačkoj.

- Radi se o manjoj borilačkoj organizaciji u Njemačkoj, u kojoj imam čovjeka koji mi ugovara borbe. Ovo definitivno neće biti jedina, do kraja godine očekujem bar četiri nastupa ukupno. Nije jednostavno vratiti se u ring nakon tolike stanke, ali smatram da sam dovoljno dobar i da ću to i pokazati. Što se samog pojasa tiče, i to je jedan oblik promocije, jer u MMA se sve svodi na promociju i samopromociju - pričao je Milinković, koji je do sada u MMA odradio pet borbi.

Debitirao je uspješno u Osijeku, na FFC turniru te je nanizao četiri startne pobjede dok nije pretrpio prvi (i za sada jedini) poraz u Zadru. Imao je tada i nekih zdravstvenih problema, no sada je spreman za povratak među “gladijatore”, a, kako sam ističe, želju za novi ulazak u ring nikada nije ni izgubio.

- Definitivno želje za povratkom nikada nije nedostajalo. Ali moram se vraćati polako, a sada me čeka i nešto drukčije ugovaranje borbi. Prije su mi ih svi nudili, a sada se i ja moram na neki način “reklamirati”. U onih prethodnih pet borbi koje sam imao shvatio sam da te jako brzo gurnu gore te da se sam moraš znati cijeniti, ali i procijeniti koliko si u nekom trenutku spreman za sve segmente ovog sporta, koji ne prašta pogreške.

Milinković je posljednjih godina redoviti sparing-partner Mirku Filipoviću, a rad s Cro Copom definitivno mu je pomogao u napretku.

- Apsolutno, treninzi s Mirkom pomogli su mi uvidjeti kolika je razlika biti potpuno pripremljen taktičko-tehnički. S njim sam odradio pet-šest priprema uoči njegovih borbi i stvarno sam puno naučio, od sparinga i pristupa treningu do toga u kakvom stanju uopće trebaš biti za ulazak u ring. Njemu dolaze najbolji europski teškaši, pa i borci izvan Europe, a suradnju ćemo nastaviti - objasnio je Milinković, koji će pripreme za borbu u Njemačkoj ponovno odraditi u dva grada, dio u Osijeku, a dio u trenažnom kampu Cro Copa u Zagrebu.

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike