Novosti
PRISJEO MU A.C.A.B.

Virovitičanin prijavljen zbog vrijeđanja policije
Objavljeno 1. veljače, 2018.

“Zbog vrijeđanja Ministarstva unutarnjih poslova i policajaca na Facebooku, virovitička je policija podnijela optužni prijedlog protiv 31-godišnjaka”, priopćeno je iz policije.

- Prijavljeni 31–godišnjak fotografirao se kod spomen-obilježja policajcima poginulim za vrijeme Domovinskog rata, ispred zgrade Policijske uprave virovitičko-podravske, nakon čega je na društvenoj mreži, 28. siječnja, objavio svoju fotografiju s uvredljivim sadržajem na engleskom jeziku, odnosno slovima A.C.A.B. (u prijevodu s engleskog jezika “svi policajci su gadovi”), stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske.

Taj su slogan prvi upotrijebili skinheadsi u Engleskoj 1970-ih godina, a ubrzo je postao univerzalan uzvik urbane gerile na stadionima i ulicama. Taj slogan u Hrvatskoj najviše koriste navijačke skupine, često ispisujući grafite po zidovima svojih gradova, kako bi upozorili da policija prema njima provodi represiju.

Virovitičanin nije prva osoba kojeg je policija prijavila zbog A.C.A.B.-a. Mladog je Karlovčanina tamošnja policija zbog identične objave na društvenoj mreži prijavila 15. rujna prošle godine. U međuvremenu, prijava je došla na prekršajni sud, a presuda je donesena prije nekoliko dana - mladić mora platiti kaznu u protuvrijednosti od 200 DEM (valuta koja više ne postoji) zbog omalovažavanja policije. Ako plati u roku, oprostit će mu se trećina iznosa. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana