Osijek
DOMAĆA HRANA ZA DOMAĆE LJUDE

Mjesec ljubavi na osječkoj tržnici
Objavljeno 1. veljače, 2018.

“Četiri godišnja doba - Mjesec ljubavi na osječkoj tržnici” naziv je prvoga ovogodišnjeg festivala koji će se održati u četvrtak (1. veljače) na osječkoj glavnoj tržnici. Početak je u 10 sati, a ondje će se na zabavan i edukativan način promovirati i predstaviti domaći umjetnici i glazbenici, Karla Forjan i Andrej Dorić, kao i mađarska gastronomska kultura, odnosno bit će podijeljen mađarski gulaš.

Taj se zanimljiv festival održava u okviru međunarodnog projekta “Domaća hrana za domaće ljude”, a koji zajednički provode Tržnica d.o.o. i Pécsi Vagonhaszonsitó zrt. Ovim se festivalom nastoji potaknuti interakcija između proizvođača i kupaca, kao i stvoriti uvjete za razvoj eko i etno turizma na tržnici te, naposljetku, kulturnu interakciju između hrvatskih i mađarskih kupaca i proizvođača.

Inače, cilj je ovoga projekta afirmiranje lokalnih proizvođača hrane i podizanja svijesti zajednice o globalnom problemu odbačene hrane. U suradnji s lokalnim udrugama, a kroz projektne aktivnosti, osigurat će se svakodnevno prikupljanje viškova svježeg voća i povrća te će se potom dostavljati pučkim kuhinjama za pripremu obroka ljudima koji su u potrebi.

Sat vremena prije festivala na tržnici će krenuti i manifestacija Zeleni četvrtak, čiji će se gosti priključiti festivalu. Uvod u festival bit će tako mala srca od slame, a za tu će ih prigodu izraditi akademski kipar Nikola Faller. Posjetitelje će dočekati i ukusan čaj, i to uz priču da srce raste kad se daruje, ne rasipa se i ne baca. Ovaj se put izrečeno tiče hrane. M. Mihelić

RASPORED DOGAĐAJA

10.00 - 10.30 sati - Otvorenje festivala i pozdravni govor

10.30 - 11.00 sati - Ljubavni duet Andrej Dorić i Karla Forjan

11.00 - 11.20 sati - Nastup Plesne skupine Shine

11.30 - 12.00 sati - Predstavljanje udruge Slama (Nikola Faller)

12.00 - 12.30 sati - Ljubavni duet Andrej Dorić i Karla Forjan te nastup PS Shine

12.00 - 13.00 sati - Podjela mađarskog gulaša

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBJAVLJEN POPIS NAJBOLJIH UČITELJA, NASTAVNIKA I SURADNIKA

U zvanje mentora i savjetnika promovirano je i devetnaest osječkih učitelja i nastavnika

2

OSJEČANI LJUTI NA ŠALTERSKE SLUŽBENIKE JEDNE BANKE

Nema bankovne transakcije bez potpisa marketinške suglasnosti?!

3

VRHUNAC SEZONE RESPIRATORNIH INFEKCIJA

Čekaonice krcate, većina
pacijenata boluje od viroze

oglas