Osijek
PROJEKT AKTIVNA HRVATSKA

Mentalni trening u hotelu Osijek
Objavljeno 1. veljače, 2018.

Fokus definiramo kao sposobnost usmjeravanja pažnje. Većina ljudi nije svjesna da se fokus može usavršiti te nam tako pomoći da ostvarimo željene ciljeve. Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska na drugom Mentalnom treningu predstavit će upravo načine kako uvježbati fokus i ostvariti svoj potencijal. RadioFnica Mentalnog treninga održat će se u subotu, 3. ožujka, u hotelu Osijek s početkom u 15 sati. Projekt se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Psiholozi Mentalnog treninga Ana Kotzmuth, inače rođena Osječanka, te Igor Čerenšek poznati su po suradnji s vrhunskim sportašima, a upravo rad na fokusu nezaobilazan je kako bi se ostvario uspjeh. Psiholozi razlikuju nekoliko vrsta fokusa, a na svakog od njih utječu različiti vanjski i unutarnji faktori. Razina uvježbanosti, tjelesna pripremljenost, tolerancija na stresne situacije, stav i strpljenje samo su neki od faktora koji mogu učiniti naš fokus jasnijim. Ana i Igor na radionici u Osijeku polaznicima će otkriti tajne dobrog fokusiranja te kako fokus učiniti najjačim oružjem u ostvarivanju svojih potencijala.

- Česte su zablude da fokus opada s godinama, da je urođen ili povezan s inteligencijom. Fokus treba promatrati kao skup mišića koje smo davno zapustili!- objašnjava psihologinja Ana Kotzmuth te dodaje: “U Osijeku ćemo predstaviti dva načina treniranja fokusa, a to su mindfulness meditacija kojom ćemo pokazati kako upravljati vlastitim mislima te mentalna stimulacija koja pomaže pripremiti nas i za najzahtjevnije situacije!”

Projekt Aktivna Hrvatska održava se u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba, Hrvatskom liječničkom komorom čiji će liječnici u Osijeku održati predavanje, Biotreningom te nutricionistima iz Definicije hrane.

Prijave za radionicu Mentalnog treninga u Osijeku moguće su preko web-stranice www.aktivnahrvatska.hr. I.K.