Osijek
EDUKATIVNA RADIONICA U GISKO-U

Plastičnim čepovima povezali edukaciju i humanitarnu akciju
Objavljeno 1. veljače, 2018.

Biti kreativan s plastičnim čepovima naziv je edukativne radionice koja se jučer, 31. siječnja, održala u American Corneru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, približavajući najmlađima sustav prometnih znakova pod budnim okom policijske službenice i strpljivih voditeljica.

Maleni kreativci iz Dječjeg vrtića Radost ondje su s veseljem izrađivali prometne znakove od plastičnih čepova, ujedno učeći njihova značenja i propise. Najzaslužnija za edukativnu uporabu plastičnih čepova upravo je humanitarna akcija Plastičnim čepovima do skupih lijekova, koju je još 2013. pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca.

- Udruga je nedavno otvorila javni poziv za sve zainteresirane institucije, udruge, škole i vrtiće koji su različitim inicijativama mogli doprinijeti ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji. Tako je GISKO u suradnji s PU osječko-baranjskom organizirao dvije radionice, kako bi uz edukaciju najmlađih dodatno proširili glas o humanitarnom prikupljanju čepova - rekla je knjižničarka Katarina Marjanović, ističući kako u četvrtak, 1.veljače, slijedi radionica i za osnovnoškolce.

Trenutno su u humanitarnu akciju uključene sve osnovne i srednje škole Osječko-baranjske županije, dok su se i sve policijske postaje s toga područja rado odazvale. Tatjana Lovaković, policijska službenica iz osječkog Odjela prevencije, otkrila je kako su se policijske postaje u Plastične čepove do skupljih lijekova uključile krajem prosinca prošle godine, a budući da će ta humanitarna akcija trajati do daljnjeg, odnosno sve dok bude potrebitih i oboljelih, svi zainteresirani svoje plastične čepove mogu donositi i u Informativno-edukativni centar policije u Avennue Mallu, koji će ih tada proslijediti do nadležne udruge. M. Mandić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAĐEVINCI U SRPNJU I KOLOVOZU

Na suncu i po 10 sati, ali i
bez plaćenih prekovremenih

2

POSTAVLJANJE KLUPA ISPRED ZGRADA MOGUĆE JE ZATRAŽITI

Stanari žele klupe da se mogu družiti, a nekima smetaju te traže njihov premještaj

3

POPULARNE MOTO-CIKLO TURISTIČKE KARTE SLAVONIJE I BARANJE

Sve rute počinju iz Osijeka - regionalnog centra cikloturizma

oglas