Regija
OPĆINA PETRIJEVCI USKORO POSTAJE VELIKO GRADILIŠTE

Više od pet milijuna kuna za nerazvrstanu cestu
Objavljeno 1. veljače, 2018.

PETRIJEVCI - Općina Petrijevci uskoro bi trebala postati veliko gradilište. Naime, sredinom siječnja Općina je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimila odluku o prihvatljivosti projekta koji je prijavljen na prvi natječaj za provedbu Mjere 7, tipa operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta” iz Programa ruralnog razvoja RH.

- Tom odlukom Općini Petrijevci odobreno je 5.237.703,85 kuna, kojim će se u stopostotnom iznosu financirati nerazvrstana cesta u k.o. Petrijevci pod nazivom NC2-016, za koju je Općinsko vijeće u prosincu 2016. odlučilo da je u prioritetu za izgradnju, odnosno proširenje i asfaltiranje - priopćili su iz Općine.

Riječ je o poljskom putu (nerazvrstanoj cesti) koja počinje od državne ceste D34 kod restorana Jelengrad te vodi cijelim dijelom rudine Lipovac - Suševine prema rijeci Dravi, tj. do ulaska u šumu u predjelu Branjevina, odnosno Jelengradski prud. Dijelom (krakom) obuhvaća i poljski put koji vodi prema šumi Jarčevac u smjeru Lugarnice te oba usporedna puta (kraka) u tzv. vikend-naselju Suševine. Dužina ceste je 4,65 kilometara.

Izgradnjom ceste, tj. asfaltiranog kolnika, Općina će podići razinu sigurnosti i udobnosti odvijanja prometa te će se znatno sniziti troškovi održavanja tog puta, kojim, posebno u ljetnim mjesecima, prometuje velik broj vozila, naglašavaju. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je ovo jedan od većih i zahtjevnijih projekata u posljednjih nekoliko godina odobrenih Općini za financiranje, na što je posebno ponosan načelnik Ivo Zelić, koji najavljuje i realizaciju izgradnje ove ceste odmah nakon zaprimanja konačne odluke o dodjeli sredstava i provedbe postupka javne nabave, kojom će se odabrati izvođač radova.L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike