Mozaik
U POVODU 600. “POTJERE” HRT-a

Mirko Milak: Posebna mi je čast bila igrati protiv velikog Mirka Miočića
Objavljeno 1. veljače, 2018.
Čačinački gastro bloger pobijedio je prošlog tjedna na popularnom kvizu HRT-a

Kviz “Potjera” Hrvatske radiotelevizije mamac je za sve željne provjere vlastitog znanja, druženja sa sličnima sebi, ali i velik izazov, koji u konačnici može donijeti i lijepu novčanu nagradu. Danas je na programu HTV 1 jubilarna, 600. emisija “Potjere”!

Mnogi mladi, pa i oni nešto stariji, odlučuju se pokušati, neki i osvoje novac, ali svatko ode zadovoljan. Tako bar tvrde oni koji su bili i pokušali. Sve je više Slavonaca u ovom popularnom showu, pa tako i iz Čačinaca, iz kojih su u njemu nekoliko puta bili Velimir Tresk i Dragan Zubak, a poseban trag ostavio je Mirko Milak. On je prije tjedan dana četvrti put stao nasuprot Tariku Filipoviću i lovcu “Potjere” i konačno “omastio brk”.

- Na “Potjeru” sam se odlučio zbog više razloga. Jedan je taj što pratim kviz-scenu, pa sam htio ispitati svoje znanje, a uz to i pokušati pobijediti, jer sam natjecateljski tip. No glavni je razlog prijateljsko rivalstvo s mojim dobrim kolegom i kvizaškim partnerom Velimirom Treskom, koji se prvi prijavio pa nam je to onda bila mala igra: tko će biti bolji. Sad je na njemu red da me nadmaši. A “Potjera” je za mene prije svega dobra zabava. Budući da mi je ovo bio četvrti put, sve mi je već itekako bilo poznato, ali i dalje me je prala mala trema. Kad sam bio prvi put, ostao sam iznenađen kako je to sve znatno manje i drukčije nego na TV-u. Kada gledate emisiju, imate dojam da se odvija na svemirskom brodu, no to uistinu više vuče na stari gusarski brod koji škripi, ali itekako vozi. Tarik je jednostavno fantastičan i ako imate tremu, on je definitivno razbija, jer je uistinu prijateljski raspoložen i ne drži se kao da je tu čisto poslovno. Čovjek vas lijepo opusti i spremni ste za igru. Što se tiče lovaca, imao sam priliku igrati protiv Deana, Morane, Mladena i Mirka. Posebna je čast bila igrati protiv velikog Mirka Miočića, a ujedno jedino protiv njega nisam prošao ni ploču potjere. Atmosfera je iznimno opuštena i vrlo brzo se ekipa skompa iako ste potpuni neznanci. Nisam upoznao ni jednog lovca detaljno, ali Mirko Miočić će mi definitivno vječno ostati u sjećanju kao veliki znalac i još veći čovjek – nastavlja Milak, koji je u nedavnoj emisiji pokupio novac u ekipi s predsjednikom Hrvatskog kviz saveza.

- Da, u ekipi sa mnom bio je gospodin Valter Gross. Malo smo pričali o Kviz savezu, ali smo došli do zaključka da je to ipak jedan drugi svijet i da su ljudi koji su u vrhu tog poretka ipak profesionalci u tom području i da moram još puno žganaca pojesti kako bih se uopće udostojio staviti u istu rečenicu s njima. No zanimljiva je priča kako je gospodin Gross ujedno i producent jednog kulinarskog showa, a kuhanje je moja strast, pa smo više pričali o hrani i kuhanju nego o kvizovima. Tako u jednom razgovoru, eto, spojih svoje dvije najveće ljubavi, kviz i kuhanje, i mogu reći da sam bogatiji za nova iskustva, koja će mi puno značiti – vidljivo zadovoljan zbori Milak, koji redovno sudjeluje na pub-kvizovima, a jedan humanitarni i sam je pokrenuo.

- Krajem prošle godine kreirao sam prvi čačinački, humanitarni pub-kviz, koji je oduševio sve, a nama koji volimo kvizove dao nešto posebno u tom svijetu. Aktivno sam sudjelovao kao igrač, ali i kao sastavljač pitanja na pub-kvizu u Slatini. Trenutno se moja ekipa Drvena liga natječe na pub-kvizu u Našicama, gdje smo vodeći u ligaškom poretku, a lani smo zauzeli drugo mjesto u ukupnom poretku. Pratimo kviz-scenu u Slavoniji i ozbiljno razmišljamo o sudjelovanju na požeškom turniru ovog proljeća, da se okušamo s velikim imenima hrvatske kviz-scene – toliko o kvizu kaže Milak, koji je poznat i kao više nego uspješan majstor kuhače, a sve svoje proizvode sa svojim prijateljem Ćirom stavlja na blog pod nazivom Konflikt Show. Nakon nekoliko uspješnih nastupa i vrhunskih gastrodelicija koje je napravio, dvojac Konflikt stalno radi nešto novo.

- Konflikt Show naveliko kuha i imamo velike planove. Nažalost, promjena politike YouTubea malo nam je otežala posao, jer smo mali kanal, a sada će nam ukinuti reklame dok ne skupimo 1000 pretplatnika, ali doći ćemo mi tamo. Nakon što ostvarimo taj cilj, krećemo u nove avanture jer preko zime smo kao medo hibernirali i kuhali po nekim sigurnim receptima, a proljeće i ljeto su naša godišnje doba, kada idemo van i izvlačimo našu čudnovatu aparaturu i bacamo se na kuhanje. Ne bih želio otkrivati previše, ali mogu natuknuti da će to biti dugo, toplo i ljuto ljeto, jer smo nabavili cijeli novi asortiman čili papričica, a među kojima je i najljuća na svijetu, Carolina Reaper, pa će biti ljutih umaka – zaključio je Mirko Milak, kvizoman s kuhačom.

Vladimir GRGURIĆ
DANAS JUBILARNO IZDANJE

HRT danas, 1. veljače, na Prvome programu s početkom u 18.10 prikazuje jubilarno, 600. izdanje kviza “Potjera”, koji se prikazuje već petu sezonu. Četiri natjecatelja i lovkinja Morana Zibar u opuštenoj su atmosferi ušli u studio u slavljeničkome raspoloženju, s brojkom 600, s raspoloženim voditeljem Tarikom Filipovićem, zaštitnim licem kviza. Lovkinja s kojom će odmjeriti snage u emisiji izjavila nam je kako će emisija biti uzbudljiva te će zasigurno opravdati očekivanja gledatelja koji ju prate već petu sezonu, uz veliku popularnost. “Očekujem jako dobru borbu, ekipa je vrlo dobra, jer naše slavljeničko izdanje i treba biti takvo, da frca znanjem; bit će i zezancije, no očekujem kvalitetnu 'Potjeru' i kvalitetne protivnike. Sve ćete uskoro vidjeti”, najavila je HRT-ova lovkinja Morana Zibar. (T.K.)

SJAJNA GLEDANOST SVAKI DAN

O zanimanju za “Potjeru” govore i podatci o gledanosti – ta je emisija, naime, često među deset najgledanijih sadržaja na svim nacionalnim televizijama. Prema podatcima o gledanosti s početka ove godine, HRT-ovu “Potjeru” svaki dan prati prosječno 350.000 gledatelja, a najgledaniji ovogodišnji nastavak imao je gledanost od 10,6 % opće populacije (AMR), odnosno pratilo ga je 434.458 gledatelja. (T.K.)

Konflikt Show

NAVELIKO KUHAMO I IMAMO VELIKE PLANOVE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SMOTRA FOLKLORA I IZBOR NAJLJEPŠE SNAŠE

Čačinci pokazali koliko vole
folklor i kulturnu baštinu

2

SMOTRA FOLKLORA “LISTAJ, LIPO STARA” U TORDINCIMA

Mateja Čolić postala ‘‘Šokačka kraljica 2019.‘‘

3

U KOLUMBIJI

Ovčar Modric zabija golove trgovcima droge