Kultura
28. VELJAČE, U CIKLUSU LISINSKI ARIOSO

Slavni tenor Yusif Eyvazov u Lisinskom
Objavljeno 31. siječnja, 2018.

ZAGREB - Prethodna godina tenoru Yusifu Eyvazovu donijela je najveće uspjehe u dugogodišnjoj karijeri, stoga se s nestrpljenjem očekuje njegov skorašnji nastup u Lisinskom, u srijedu, 28. veljače, u ciklusu Lisinski arioso!

Svoj je put do svjetskoga vrha gradio strpljivo, predan ljubavi prema glazbi, a iskrenošću i simpatičnim karakterom osvojio je publiku diljem svijeta. Zbog svojih je odjevnih kombinacija, sa suprugom Annom Netrebko, postao velik hit na društvenim mrežama, ali je najveću pozornost ipak stekao istaknutim ulogama u najpoznatijim svjetskim opernim kućama - ističe se u najavi.

Mjesto na vrhu učvrstio je 2017. ulogom Andree Cheniera u istoimenoj operi Umberta Giordana u milanskoj Scali. Trenutačno u moskovskom Boljšoj teatru igra Chevaliera Des Grieuxa u operi “Manon Lescaut” Giacoma Puccinija. Pred njim su velike uloge u londonskoj Kraljevskoj operi, Berlinskoj državnoj operi i Operi Garnier u Parizu. Uspješan koncertni ciklus i predstavljanje albuma Romance s Annom Netrebko prošle ih je godine odvelo i na Daleki istok, a ove se godine ljubavna priča nastavlja u Europi, sa spektakularnim vrhuncem u Royal Albert Hallu.

I publika i kritika ne prestaju ga hvaliti, prate svaki njegov korak, i poslovni i privatni, poput najvećih pop-zvijezda. U izuzetno gust raspored uvrstio je i Zagreb. Lisinski će ispuniti najljepše arije iz opera Bizeta, Saint-Saënsa i Verdija. Na pozornici će mu se pridružiti mezzosopranistica Rossana Rinaldi, bas-bariton Giorgio Surian te sopranistica Kristina Kolar, uz pratnju orkestra Opere HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci pod ravnanjem dirigenta Marca Boemija. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMOVIRANA KNJIGA KRATKI SUSRETI S POGLEDOM

Kroničar lijepog Osijeka nastavio pokazivati ljubav prema gradu i građanima

2

DALIBOR HANZALEK, PRVAK OSJEČKE OPERE

Lijepo je pjevati ariju koju cijeli svijet odmah prepozna

3

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA U OSJEČKOJ GALERIJI WALDINGER

Trokut Josipa Alebića s vrhovima u Osijeku, Beogradu i Sarajevu