Kultura
MSU NAJPOSJEĆENIJI MUZEJ U 13. NOĆI MUZEJA

Nije nedostajalo natjecateljskog duha, dobre zabave i raspoloženja
Objavljeno 1. veljače, 2018.

ZAGREB - Noć muzeja i dalje je najposjećeniji kulturni događaj godine i neizostavna večer izlaska, a brojka od gotovo 8000 posjetitelja govori da je MSU i dalje omiljeni muzej u Noći muzeja! Ovogodišnja tema i olimpijsko geslo potaknuli su ih da osmisle neobičan program u kojemu su spojili umjetnost, rekreaciju i šport, pa nije nedostajalo pozitivne atmosfere, natjecateljskog duha, ali ni dobre zabave i raspoloženja. Ekipa MSU-a „na svojem terenu“ odnijela je titulu pobjednika turnira u malom nogometu u kojem su još sudjelovale ekipe umjetnika i novinara, a turnir je bio popraćen nastupom plesnog ansambla Kelkope.

Uz polaznike Performing arts programa publika je istraživala pokret izvedbenih umjetnika, a neobično izdanje i koncert Mateja Meštrovića “Sportissimo pianissimo” sigurno će se još dugo pamtiti.

Najmlađa publika uživala je u predstavi koju su za njih pripremili njihovi vršnjaci, članovi grupe M5 dramskog studija Učilišta ZKM-a, a mnogi nisu propustili priliku razgledati sve izložbe MSU-a, posebice novootvorene “Glas umjetnika / I Am The Mouth – djela suvremenih umjetnika Art Collection Telekom” te izložbu istaknutog rovinjskog umjetnika Aleksandra Garbina koja je otvorena upravo u Noći muzeja.

- Još jednom hvala svima koji su došli i podržali ovogodišnji neobičan spoj sporta i umjetnosti koji smo vam predstavili, ali svakako hvala i onima koji su posjetili naš Arhiv Tošo Dabac i Zbirku Richter - poručuju iz MSU-a. N.Vek.

Možda ste propustili...

NASTAVLJENE PREDSTAVE 15. VIRKASA

Kerekeš teatar oduševio urnebesnom komedijom

ODRŽAN PROGRAM UČIONICE, PRETPROGRAM EPK 2020 U RIJECI

Uskoro skup "Brendiranje u kulturi"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HNK OSIJEK - PUNOM PAROM NAPRIJED

Umjesto “Mary Poppins”, u svibnju mjuzikl “Sugar”

2

PROMOCIJA ROMANA “BLATO U DVORIŠTU”

Nepristojno je biti pristojan, kaže Cvetnić

3

DANAS PROMOCIJA NOVE KNJIGE U DRŽAVNOM ARHIVU U OSIJEKU

Javnosti se predstavljaju zapisnici prezbiterskih vijeća Luga 1804. - 1865.