Kultura
MSU NAJPOSJEĆENIJI MUZEJ U 13. NOĆI MUZEJA

Nije nedostajalo natjecateljskog duha, dobre zabave i raspoloženja
Objavljeno 1. veljače, 2018.

ZAGREB - Noć muzeja i dalje je najposjećeniji kulturni događaj godine i neizostavna večer izlaska, a brojka od gotovo 8000 posjetitelja govori da je MSU i dalje omiljeni muzej u Noći muzeja! Ovogodišnja tema i olimpijsko geslo potaknuli su ih da osmisle neobičan program u kojemu su spojili umjetnost, rekreaciju i šport, pa nije nedostajalo pozitivne atmosfere, natjecateljskog duha, ali ni dobre zabave i raspoloženja. Ekipa MSU-a „na svojem terenu“ odnijela je titulu pobjednika turnira u malom nogometu u kojem su još sudjelovale ekipe umjetnika i novinara, a turnir je bio popraćen nastupom plesnog ansambla Kelkope.

Uz polaznike Performing arts programa publika je istraživala pokret izvedbenih umjetnika, a neobično izdanje i koncert Mateja Meštrovića “Sportissimo pianissimo” sigurno će se još dugo pamtiti.

Najmlađa publika uživala je u predstavi koju su za njih pripremili njihovi vršnjaci, članovi grupe M5 dramskog studija Učilišta ZKM-a, a mnogi nisu propustili priliku razgledati sve izložbe MSU-a, posebice novootvorene “Glas umjetnika / I Am The Mouth – djela suvremenih umjetnika Art Collection Telekom” te izložbu istaknutog rovinjskog umjetnika Aleksandra Garbina koja je otvorena upravo u Noći muzeja.

- Još jednom hvala svima koji su došli i podržali ovogodišnji neobičan spoj sporta i umjetnosti koji smo vam predstavili, ali svakako hvala i onima koji su posjetili naš Arhiv Tošo Dabac i Zbirku Richter - poručuju iz MSU-a. N.Vek.

Možda ste propustili...

NAJVEĆA HRVATSKA MULTIMEDIJSKA IZLOŽBA

Proširen postav izložbe o Nikoli Tesli

“IMPROMPTU” MARIJA DELIĆA U GALERIJI SC-A

Nevidljivi protagonist koji prisvaja iluziju iluzije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE

Originalan jer prezentira arheološku baštinu na mjestu njezina nalaska

2

TURNEJA KOMEDIJE ZA DJECU

600-njak baranjskih mališana zabavilo se uz "Majstore"

3

"DJEVOJKE U LJETNIM HALJINAMA VOLIM" STUDIJA ZA SUVREMENI PLES

Predstava nastala prema kultnom videospotu