Kultura
MSU NAJPOSJEĆENIJI MUZEJ U 13. NOĆI MUZEJA

Nije nedostajalo natjecateljskog duha, dobre zabave i raspoloženja
Objavljeno 1. veljače, 2018.

ZAGREB - Noć muzeja i dalje je najposjećeniji kulturni događaj godine i neizostavna večer izlaska, a brojka od gotovo 8000 posjetitelja govori da je MSU i dalje omiljeni muzej u Noći muzeja! Ovogodišnja tema i olimpijsko geslo potaknuli su ih da osmisle neobičan program u kojemu su spojili umjetnost, rekreaciju i šport, pa nije nedostajalo pozitivne atmosfere, natjecateljskog duha, ali ni dobre zabave i raspoloženja. Ekipa MSU-a „na svojem terenu“ odnijela je titulu pobjednika turnira u malom nogometu u kojem su još sudjelovale ekipe umjetnika i novinara, a turnir je bio popraćen nastupom plesnog ansambla Kelkope.

Uz polaznike Performing arts programa publika je istraživala pokret izvedbenih umjetnika, a neobično izdanje i koncert Mateja Meštrovića “Sportissimo pianissimo” sigurno će se još dugo pamtiti.

Najmlađa publika uživala je u predstavi koju su za njih pripremili njihovi vršnjaci, članovi grupe M5 dramskog studija Učilišta ZKM-a, a mnogi nisu propustili priliku razgledati sve izložbe MSU-a, posebice novootvorene “Glas umjetnika / I Am The Mouth – djela suvremenih umjetnika Art Collection Telekom” te izložbu istaknutog rovinjskog umjetnika Aleksandra Garbina koja je otvorena upravo u Noći muzeja.

- Još jednom hvala svima koji su došli i podržali ovogodišnji neobičan spoj sporta i umjetnosti koji smo vam predstavili, ali svakako hvala i onima koji su posjetili naš Arhiv Tošo Dabac i Zbirku Richter - poručuju iz MSU-a. N.Vek.

Možda ste propustili...

"KRIŽNI PUT I DRUGE PJESME" DON BRANKA SBUTEGE

Ostavio je sve svoje pjesme u rukopisu

"DOM" UMJETNICE ANE OPALIĆ

Osobna sjećanja na ratove

VRHUNSKI GLAZBENI PROGRAMI 69. IGARA

Recital Andreasa Ottensamera u Dvoru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U VINKOVCIMA OD 20. DO 29. KOLOVOZA

"Alisa u zemlji čudesa" tema je InBook-a

2

14. RUJNA U REŽIJI SLOVENCA VITE TAUFERA

Crna komedija o potrazi za smislom "Pijani" I. Viripajeva otvara sezonu Gavelle

3

KINO MSU DO 19. KOLOVOZA

Sjajne domaće i češke komedije