Crna kronika
DOBROVOLJNA PREDAJA

Ušetao u policiju s tri vrećice pune bombi i streljiva!
Objavljeno 31. siječnja, 2018.

Tri dobrovoljne predaje oružja i bombi zabilježene su u ponedjeljak, i to u Vinkovcima, Požegi i Bjelovaru. Iako policija učestalo upozorava građane da ne donose sami opasna sredstva, uvijek ima onih koji, u dobroj namjeri, pretjeraju.

Tako je u ponedjeljak oko 20.30 u službene prostorije Policijske postaje Bjelovar došao 57-godišnjak koji je na pult podigao tri vrećice minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva koje je želio dobrovoljno predati. Policijski pirotehničar od njega je preuzeo 12 tromblonskih trenutnih mina, jednu tromblonsku kumulativnu minu, topničko streljivo kalibra 30, šest komada topničkog streljiva kalibra 20 milimetara, ručnu bombu M-52 te ručnu bombu ratne proizvodnje. Predao je i četiri vježbovna inertna sredstva i 1000 komada raznog puščanog streljiva.

U drugom slučaju, na vinkovačkom području, građanin je ipak prvo nazvao policajce, iako se i njima događalo da ljudi uđu u policijsku postaju naoružani do zuba, s namjerom da oružje vrate. Tako je u ponedjeljak na kućnoj adresi osobe u Vinkovcima, koja je željela ostati anonimna, policijski pirotehničar preuzeo dvije ručne bombe.

- Osoba je prethodno obavijestila policiju o namjeri dobrovoljne predaje eksplozivnih sredstava te je, zbog sigurnosnih razloga, dogovoreno preuzimanje u njezinu domu, kako bi se izbjegao prijevoz i moguće ugrožavanje osobe zbog nestručnog rukovanja eksplozivnim napravama - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Istoga dana građanin je policiji na području Požege dobrovoljno predao pištolj i streljivo.

Sandra LACIĆ
NE DONOSITE ORUŽJE SAMI

Iz policije pozivaju građane da oružje, bombe, mine, streljivo i sva druga opasna sredstva predaju bez ikakvih kazni, ali da ih ne donose sami, kako ne bi došlo do njihova slučajnog aktiviranja. Dovoljno je nazvati policiju na besplatan telefonski broj 192 i policijski pirotehničari doći će na dogovorenu adresu u civilnoj odjeći, civilnim vozilom.

prerevni

UVIJEK IMA ONIH KOJI PRETJERAJU

Možda ste propustili...