Kultura
OD 1. VELJAČE DO 14. TRAVNJA

Dani Ogranka Matice hrvatske u Požegi
Objavljeno 31. siječnja, 2018.

POŽEGA - Dani Matice hrvatske u Požegi počinju u četvrtak, 1. veljače, i traju do 14. travnja. Prvo je na programu predstavljanje knjiga iz biblioteke Hrvatska povijest u 19.30 sati. Projekcija dokumentarnog filma “Macelj - Titovo stratište” Nade Prkačin u Dvorani će sv. Terezije Avilske biti 8. veljače u podne te u 19.30 sati istoga dana.

Predavanje “Prvi hrvatski svetac Nikola Tavelić” dr. sc. Daniela Pataftae u knjižnici će se gimnazije održati 13. veljače u 19 sati, a 20. veljače u podne Požežani mogu poslušati predavanje “Može li se biti svjetski uspješan i u Slavoniji?” Denisa Sušca (Osijek Software City) u Dvorani sv. Terezije Avilske, a isti će autor istoga dana u istom prostoru (ali u 19 sati) održati i predavanje “Kako je Osijek postao središte IT industrije u Hrvatskoj”.

Radionica i predavanje “Zavičajna i nacionalna baština u modernoj gastroponudi” Božice Brkan u Poljoprivredno-prehrambenoj školi održava se 27. veljače u 16 sati, a predstavljanje romana “Umrežena” Božice Brkan u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega u 18 sati.

Posljednji se program Dana održava u travnju, a riječ je o koncertu pod nazivom “Dijalog” Mateje Šarlija (flauta) i Pedra R. Rodriguesa (gitara) u Gradskom muzeju Požega u 19.30 sati. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PREMIJERA SCENE MARTIN U VUKOVARU

Zmaj Heliot: Glumački i scenski adut za vrtićarce i školarce

2

IZLOŽBA MIRJANE MAROVIĆ U VUKOVARU

Spojila motive Solina i vučedolske kulture

3

PREDSTAVA KAZALIŠTA MORUZGVA I LUDENS TEATRA

"Brodolomke" u srijedu u Vukovaru