Crna kronika
TRAGEDIJA U VELIMIROVCU

Pao s drveta i slomio vratnu kralježnicu
Objavljeno 30. siječnja, 2018.
Nesretni 68-godišnjak obrezivao je grane u dvorištu. Preminuo je odmah nakon pada

VELIMIROVAC - Šezdesetosmogodišnji muškarac izgubio je život pri padu s drveta u subotu poslijepodne u Velimirovcu kod Našica.

- Prilikom obrezivanja grana u dvorištu obiteljske kuće 68-godišnjak je pao s drveta. Zbog pada i udarca na tlo došlo je do prijeloma vratne kralježnice te je preminuo na mjestu događaja. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Ovo je tek jedna u nizu tragedija koje su se dogodile u Slavoniji u proteklih nekoliko godine. Građani nerijetko precijene svoje mogućnosti te stradaju, iako ih i bližnji često upozoravaju da s godinama nisu više tako hitri kao nekoliko desetaka godina prije te da se može dogoditi nesreća.

Početkom listopada prošle godine u Eminovcima kod Požege u padu s oraha smrtno je stradao 80-godišnjak. On se s pomoću aluminijskih ljestvi popeo na orah ispred kuće i pokušao obrati nešto plodova. Nažalost, u jednom je trenutku izgubio ravnotežu i pao na tlo. Od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nesreće.

U studenom 2012. godine poginuo je 71-godišnjak koji je čistio žljebove na šupi u svom dvorištu u Brijestu. Muškarac je pao s ljestava i teško se ozlijedio. Iako je odmah pozvana ekipa Hitne pomoći, nažalost liječnici su mogli samo utvrditi da je 71-godišnjak od ozljeda zadobivenih pri padu preminuo. Pao je s dva metra visine. Tragično sradali je, prije nego što će se popeti na ljestve, čistio lišće u dvorištu. Odlučio je ukloniti i lišće koje se nakupilo u olucima. Popeo se na ljestve, no kako mu se blato nakupilo na đonovima gumenih čizama, poskliznuo se i pao na betonsko tlo.

Sandra LACIĆ
PAO S KRUŠKE u petrinji I POGINUO

Prije nekoliko godina u padu sa stabla smrtno je stradao 73-godišnji Petrinjac. Muškarac se u dvorištu kuće koja se nalazi na raskrižju Trga dr. Franje Tuđmana i Ulice Vladimira Nazora u Petrinji penjao na stablo kruške, poskliznuo se i s visine od oko šest metara pao na pločnik Nazorove ulice. S teškim ozljedama prevezen je u sisačku Opću bolnicu, gdje je i preminuo.

oprez

VEĆINA STRADALIH STARIJE JE DOBI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike