Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Nevjenčanu suprugu porezao pa silovao
Objavljeno 30. siječnja, 2018.

OSIJEK - Protiv 51-godišnjeg muškarca Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu zbog pokušaja ubojstva i silovanja nevjenčane izvanbračne partnerice. Odvjetništvo 51-godišnjaka optužnicom tereti da je 25. listopada prošle godine, oko 23 sata, na području Osječko-baranjske županije, s namjerom da ubije 42-godišnju izvanbračnu partnericu koja je napustila dugogodišnju zajednicu zbog njegovih učestalih prijetnji i uvreda u alkoholiziranom stanju te odbila nastaviti zajednički život, slagao da će ju Golfom odvesti u Osijek. Međutim, 51-godišnjak je prethodno na suvozačevim vratima Golfa onesposobio bravicu za otvaranje, pa se odvezao do ugostiteljskog objekta gdje je žrtva radila. Ništa ne sluteći, 41-godišnjakinja je ušla u automobil, a 51-godišnjak je krenuo te se zaustavio na poljskom putu. Uzeo je nož koji je imao kod sebe i zamahnuo prema njezinu trbuhu.

Žena je pokušavala zaustaviti napad i uhvatila ga za ruku, istovremeno ga odgurujući nogama, pri čemu je zadobila reznu ranu u predjelu mišića desne vanjske potkoljenice. Nije ju ubio samo zato što je obećala će mu se vratiti i potom rekla da ih odveze njihovoj kući, što je on i učinio. No, njezina tortura tu nije prestala. Muškarca se optužnicom tereti i da je neposredno nakon što ju je dovezao kući, s namjerom da je siluje, ušao za njom u spavaću sobu ponijevši sa sobom nož koji je stavio ispod jastuka. Potom ju je silovao iskoristivši njezin strah i bol od ozljede koju je prethodno zadobila te unatoč njezinim molbama da ju ostavi na miru.

Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.S.Lacić

Možda ste propustili...

DVIJE INTERVENCIJE VATROGASACA

Ugašene zapaljene stvari u podrumu

NIKADA NIJE NI POLOŽIO VOZAČKI ISPIT

Već pet puta u tri godine uhvaćen pijan u prometu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana