Novosti
U SAVUDRIJSKU VALU STIGLA POŠTA IZ SLOVENIJE

Ribarima kazne od 500 eura
Objavljeno 29. siječnja, 2018.

Vezani članci

“BITKA” ZA GRANICU PREKO LEĐA GRAĐANA

Slovenija i Hrvatska šalju kazne ribarima

Savudrijskim ribarima stigle su u ponedjeljak prve kazne od slovenskih institucija za, kako tvrdi Slovenija, “kršenje crte razgraničenja u Savudrijskoj vali”, potvrdio je to Hini predsjednik Ceha ribara Istarske županije Robert Momić. “Tijekom dana pristiglo je četrnaest kazni od kojih je savudrijski ribar Diego Makovac, zajedno sa suprugom Frankom dobio čak trinaest kazni od Slovenije, odnosno on sedam i njegova supruga šest, dok je jednu kaznu dobio i ribar Ecio Kocijančić”, rekao je Momić.

Riječ je o novčanim kaznama u iznosu od 500 eura, koje mogu biti smanjene za 50 posto, odnosno njihov je iznos 250 eura ako se kazna plati u roku od osam dana, dodao je.

Predsjednik Ceha ribara Istarske županije Robert Momić ističe kako hrvatski ribari, sukladno dogovoru s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, te kazne neće platiti.

“Kako je dogovoreno i na prošlotjednom sastanku u Bašaniji s resornim ministrom, kazne će biti proslijeđene načelniku sektora za granicu Policijske uprave istarske ili umaškoj policijskoj postaji”, rekao je Robert Momić. Potvrdio je da je ribolovna sezona pri kraju te kako hrvatski ribari iz Savudrijske vale rijetko ovih dana izlaze na more. Uostalom, ističe Momić, naša država podupire ribare, a radit se mora, jer mnogim je ribarima ribarenje jedini izvor prihoda.

Inače, slovenska je policija u subotu, 27. siječnja, priopćila da je poslala prvih 14 kazni hrvatskim ribarima iz Savudrije i Umaga te da će nastaviti na sličan način provoditi zakon. Na te slovenske prijave iz hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova u subotu popodne je priopćeno kako je hrvatska policija u Savudrijskoj vali zabilježila osam slovenskih ribara koji učestalo prelaze državnu granicu izvan graničnog prijelaza bez odobrenja te će na njihove adrese uputiti prekršajne naloge. H

Možda ste propustili...

POSLJEDICE POŽARA U HIDROELEKTRANI DUBROVNIK

Pronađena i treća žrtva nesreće

PORUKE VUKOVARSKOM GRADONAČELNIKU

Plenković: Penava ne vodi politiku HDZ-a