Osijek
DOBRI LJUDI I DALJE POMAŽU

Dr. Joško Glavić poklanja Sari neurorehabilitaciju robotikom u Dubrovniku
Objavljeno 30. siječnja, 2018.
Mislila sam da ću se onesvijestiti od siline emocija, kaže Sarina mama

Vezani članci

ČAK JOJ JE I ZAGREB NEDOSTIŽAN

Pomozimo hrabroj i skromnoj Sari, treba joj samo 2000 kuna!

GLAS SLAVONIJE KAO SPONA ZA POMOĆ SARI POPOVIĆ IZ DALJA

Do sada uplaćeno 7300 kuna, obitelj je presretna

Skromna molba za 2000 kuna, koliko je majci Sare Popović (21) iz Dalja bilo potrebno da bi bila uz svoju kćer u KBC-u Sestre milosrdnice, na trećem operativnom zahvatu nakon dva moždana udara, toj je obitelji ispunjena. Dok ovo čitate, Sara je već smještena u bolnicu, gdje čeka embolizaciju, no pravi emotivni šok majka Biljana doživjela je dan uoči puta, kada ju je osobno nazvao dr. Joško Glavić, vlasnik Poliklinike Glavić, u kojoj se bave neurorehabilitacijom robotikom.

- Kad me nazvao gospodin Glavić i ponudio Sari rehabilitaciju o njihovu trošku, mislila sam da ću se onesvijestiti od siline emocija. Ovo je prevelik šok za nas koji smo bili prisiljeni istupiti u javnost i zatražiti novac kako bih mogla biti uz Saru dok je u bolnici. Nakon dva moždana udara mojoj je Sari noga, odnosno stopalo nepokretno, ne može micati prstima i me može bez štapa, no neurorehabilitacija robotikom u Poliklinici Glavić bila je naš nedostižni san. Sve do sada, kad smo dobili priliku nakon embolizacije doći u Dubrovnik i započeti terapiju. Zahvaljujući divnim ljudima prikupljeno je dovoljno novca i vjerujem da ću moći biti uz kćer dok bude u Dubrovniku, jer ondje ne može biti sama – ispričala nam je Sarina majka Biljana i još jednom zahvalila svim donatorima, neovisno o iznosu koji su uplatili za pomoć njezinoj obitelji. Ova je životna priča ganula i dr. Glavića te je odlučio ponuditi pomoć.

- U Glasu Slavonije pročitao sam članak o Sari i nisam mogao ostati ravnodušan na patnju koju prolaze. Najprije smo htjeli pomoći i financijski i rehabilitacijom, a kad smo čuli da je novac prikupljen, odlučio sam da ćemo u Poliklinici učiniti sve što je u našoj moći kako bismo pomogli toj djevojci. Inače prakticiramo pomagati ljudima kako ovi aparati koje imamo ne bi bili samo ekskluzivno za ljude koji si rehabilitaciju mogu priuštiti – ispričao nam je dr. Glavić, dodavši da se u Poliklinici trude uvijek imati dva-tri pacijenta u humanitarnom programu. Nije mogao, dodaje, nastaviti dalje dok Sari, kako kaže, ne ponudi svoje srce i energiju te volju za pomoć koja će joj biti pružena u Poliklinici čim to omogući njezino zdravstveno stanje.

- Iako nismo vidjeli njezinu medicinsku dokumentaciju, imamo se pravo nadati da će naši aparati rehabilitirati mozak kao centar oštećenja nakon moždanog udara. Želim da Saru vide kolege fizioterepeuti i da potom obitelji kažemo prognoze – dodao je dr. Glavić, humanist kojeg uz Osijek i Slavoniju, kaže, vežu brojni lijepi trenutci.

Marija MIHELIĆ
FILANTROP KOJEG ZOVU LEGA GOSPAR

U ožujku 2017. dubrovački je neurolog, dr. med. Joško Glavić u Osijeku primio zasluženo priznanje. Kao dio građanske inicijative “Lege za djecu superjunake” uručena mu je nagrada za filantropa godine. Riječ je o nagradi koja nosi ime Johanna Kohlhoffera, osječkog gostioničara koji je prije više od 300 godina svoj imetak dao kako bi se sagradilo sirotište. Nagrada koja nosi njegovo ime dodjeljuje se već pet godina, a dobivaju je pojedinci i pravne osobe kojima su potrebe drugih u prvom planu. S obzirom na to da je dr. Glavić više puta pomogao pacijentima iz Slavonije, omogućivši im besplatnu rehabilitaciju u svojoj poliklinici, ne čudi što su mu prijatelji iz “Lega za djecu superjunake” nadjenuli nadimak Lega Gospar.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike