Autoglas
PRETPREMIJERA: CONCEPT TWO

Stiže nova bomba iz Rimčeve “štale”
Objavljeno 30. siječnja, 2018.
Nova električna superjurilica premijerno će biti prikazana na ženevskom autosalonu. Bit će bogatija od Concepta One

Mate Rimac priprema novu bombu za ženevski autosalon u ožujku. Sada je sigurno, stiže novi model koji nije nasljednik Concepta One, jer, prema Rimčevim riječima, nemaju ni jedan zajednički dio. Ono što se zna, nova električna superjurilica, bit će skuplja od Concepta One, dakle više od 1,2 milijuna eura.

Za sada je objavljen samo kratki video, u kojem se uz siluetu novog modela ističu riječi: “Zašto igrati po pravilima kada možeš promijeniti igru”! Novi Rimčev superautomobil još uvijek nema ime, a radni naziv mu je Concept Two. Rimac će pogled javnosti na novi model pod ključem čuvati do premijere u Ženevi, a u međuvremenu će povremeno, čisto da zaintrigira, puštati kratke videozapise u kojima se malo toga vidi. Nema sumnje da će štand Automobila Rimac biti uvelike posjećen, jer je upravo u Ženevi 2016. oborio autoindustriju s nogu na predstavljanju Concepta S “zlog brata blizanca” Concepta One.

Prema riječima Monike Mikac, operativne direktorice Rimac Aitomobila, novi će model biti udoban i luksuzan te nešto veći od Concept One. I dalje će to biti dvosjed koji bi trebao imati više od 1224 konjske snage, koliko ima Concept One. I broj kilometara s jednim punjenjem baterije trebao bi biti veći. S bogatim perfomansama novi model Rimac Automobila trebao bi opasno konkurirati do sada nedodirljivim superjurilicama Paganija, Bugattija ili Koenigsegga. Kako broj zaposlenika u Rimac Automobilima rapidno raste, tako će biti proizvedeno i više Concepta Two. Prema riječima Monike Mikac, bit će ih proizvedeno stotinu, s tim što će ih 20 biti dostupno prve godine.

Pretpostavlja se i kako će Concept Two dobiti u idućih nekoliko godina i cabrio te trkaću verziju. Mnogi su pomislili kako će osnovna poslovna djelatnost biti proizvodnja i prodaja novih modela, no iz Rimac Automobila poručuju da im je glavni poslovni model partnerstvo s drugim automobilskim proizvođačima. Poznato je, naime, da Rimac Koenigseggu za model Regera isporučuje baterije, a to će činiti i za Aston Martin Valkyrie. U tvrtki iz Svete Nedelje kažu kako godišnje naprave stotinjak baterija, a u poslovnoj viziji žele povećanje kapaciteta na pet do deset tisuća.

Milan BUGARIĆ
Možda ste propustili...

NASTAVAK USPJEŠNE PRODAJNE PRIČE

VW T-Roc R predstavlja se u Ženevi

KADJAR RENAULT OSVJEŽIO PRODAJNOG ADUTA

Kadjar se sada vozi s mnogo više užitka

ZA CESTE I TRKAĆE STAZE

Goodyearove tri gume za utrke