Sport
ČUPIĆ I ALILOVIĆ REKLI ZBOGOM REPREZENTACIJI

Najveći je žal što nismo osvojili zlato za Hrvatsku
Objavljeno 26. siječnja, 2018.

Nakon pobjede nad Češkom u hrvatskoj reprezentaciji počeli smo zbrajati igrače koji su na ovom europskom prvenstvu odigrali svoje posljednje utakmice u “kockastom” dresu. Kapetan Igor Vori to je najavio još u četvrtak na press konferenciji. Jučer ga je Lino Červar ostavio na tribinama, pa je Vori svoju posljednju utakmicu za Hrvatsku odigrao u srijedu protiv Francuske. Potom se od reprezentacije oprostio i Denis Buntić, kojeg također nije bilo u posljednjim susretima, a nakon susreta s Češkom povlačenje su najavili Ivan Čupić i Mirko Alilović. Obojica su se vratila u reprezentaciju samo za ovu prigodu, sa željom osvajanja zlatne medalje pred domaćom publikom. Cilj nije ispunjen, pa su se Čupić i Alilović oprostili od reprezentacije a da nisu osvojili ni jednu zlatnu medalju. U hrvatsku vrstu stigli su, naime, nakon 2004. i zlata u Ateni.

- Ostaje mi najveći žal što nisam osvojio zlatnu medalju za Hrvatsku. U reprezentaciji sam bio 12 godina i bile su ovo za mene najljepše godine. Vjerujte, ni jedna pobjeda nije tako draga kao za Hrvatsku, ni jedan poraz tako ne boli kao onaj u dresu Hrvatske. Odlazim jer više nisam spreman davati 300 posto za reprezentaciju. Hvala svim mojim suigračima i posebno hvala mojoj obitelji, koja je trpjela sve ove godine - rekao je Čupić.

Mirko Alilović također je najavio oproštaj, a, kako sam kaže, konačno je prelomio nakon neugodna događaja na otoku Rabu, gdje je netko, očito “jako pametan“, razbio prozore na kući njegove punice.

- Prije Europskog prvenstva odlučio sam da je ovo kraj, a sada sam još sigurniji u tu odluku. Nije normalno da se nakon utakmice s Francuskom na Rabu kamenjem razbijaju stakla na kući moje punice. To cijelu situaciju čini još žalosnijom. Ne trebaju mi takve stvari u životu. Imam obitelj, moje dvoje djece najvažnije mi je u životu. Jedanaest godina branio sam za Hrvatsku i uvijek sam davao svoj maksimum. Hvala svima koji su tijekom tog vremena bili uz mene. Spreman sam pomoći kada zatreba, ali nikada više na terenu – zaključio je svoju reprezentativnu priču Alilović. K.Lacković

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike