Regija
GORAN PRGOMET, 27-GODIŠNJI SEZONAC IZ SLAVONIJE:

Nakon pet godina rada u Njemačkoj dobio sam priliku u Valamaru i ostao u Hrvatskoj
Objavljeno 27. siječnja, 2018.

Goran Prgomet iz Slavonskog Šamca godinama je radio sezonske poslove u Njemačkoj. Pet sezona odlazio je u berbu šparoga. A onda se umorio. U stranoj zemlji, daleko od kuće, doma, obitelji i prijatelja…

Odlučio je isprobati sezonski posao u Valamar Rivieri, za koju će ove godine raditi ukupno 6600 zaposlenih. Goran će ove godine u Valamaru raditi treću sezonu zaredom. Do sada je radio kao čuvar na bazenu u Valamarovu kampu na Krku. Goran Prgomet uspio je steći status stalnog sezonca u Valamaru. Kao najveća turistička kompanija, Valamar će ove godine zaposliti ukupno 1200 stalnih sezonaca. Samo u posljednje dvije godine kompanija je uložila više od 60 milijuna kuna u smještaj za zaposlenike. Na Krku su sezonci smješteni u novoizgrađenoj, modernoj Kući Valamar.

- Smještaj je izvrstan, jako je važno kad kao sezonac znaš da se ne moraš brinuti za smještaj i hranu. To je velika pogodnost sezonaca u Valamaru. I ljudi s kojima radim su odlični, svi smo si međusobna podrška. Svi su ugodni, prijateljski raspoloženi i svatko će ti rado pomoći - kaže Goran Prgomet, po struci ekološki tehničar. Usred zime, kada mnogi Slavonci bezuspješno pokušavaju pronaći posao, Goran je miran jer zna da ove godine ima siguran posao. Znate kakva je situacija tu kod nas, kaže. Većina njegovih kolega otišla je iz Slavonije, u Irsku, Njemačku, čak i Kanadu.

Poslati životopis


- Kažu da kod nas nema posla. Ja sam dokaz da ipak ima. U Valamaru počnete kao sezonac, ali imate mogućnost napredovanja. Već sam dobio ugovor stalnog sezonca, a imam i šansu dobiti ugovor na neodređeno te stalni radni odnos. Kod nas u Slavoniji možeš biti jedino konobar u kafiću ili raditi kod nekoga tko će te malo platiti, a neće te prijaviti i nećeš imati nikakvih prava. Ne možemo svi biti konobari. Nema ni toliko kafića - objašnjava Prgomet.


Zahvaljujući Goranovu pozitivnom iskustvu, njegove tri poznanice planiraju ove godine aplicirati za posao u Valamaru. Sve koji su zainteresirani za sezonski posao u najvećoj turističkoj kompaniji, Valamar poziva da pošalju životopis na web stranicu: www.valamar-riviera.com. Ako ne mislite raditi i samo razmišljate o kupanju, sunčanju i noćnim izlascima, onda nijedan sezonski posao nije za vas. Ali, želite li raditi u razvojnom sektoru, onda je posao u Valamaru jako dobra prilika, posebno za nezaposlene. Nađe se vremena i za kupanje i odmor, ali naravno da je posao usred sezone zahtjevan i intenzivan - zaključuje 27-godišnji Slavonac.
Valamar Riviera upravo zapošljava sezonce koji će raditi u njegovih 30 hotela i 15 kampova u Poreču, Rapcu, na Krku, Rabu te u Dubrovniku.
Traže se različiti profili zaposlenika, ali najviše konobari ili konobarice, sobarice, kuhari ili kuharice, prodavači, pomoćni kuhari, čistačice, kuhinjski radnici, pomoćni konobari, animatori, recepcionari, sommelieri, pizza majstori, vrtlari i drugi.

Plaća veća od prosjeka

Sezonskim zaposlenicima Valamar osigurava plaću koja je 20 posto viša od prosječne plaće u turizmu te omogućuje prehranu i odlične uvjete smještaja na teret poslodavca.
Sezonski posao je prvi korak i prema stalnom cjelogodišnjem poslu, a Valamar je, kao najveći poslodavac u turizmu, za 2018. godinu ponudio 1200 ugovora za stalne sezonce i 400 novih ugovora za stalni radni odnos. Biti stalni sezonac u Valamaru znači imati garanciju zaposlenja za najmanje devet do 12 mjeseci svake od iduće tri godine, a to pak znači stabilna i kvalitetna primanja tijekom cijele godine. Tijekom trogodišnjeg razdoblja stalni sezonac ima status zaposlenog radnika te produljeno mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Valamar top poslodavac

Zbog plaća koje su 20 posto više od prosjeka sektora, uvjeta rada, odličnog smještaja za sezonce, tri obroka dnevno te poštivanja prava radnika i organizacije posla, Valamar je zasigurno jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Ujedno je i najveći investitor u turizmu, koji je do sada uložio više od 40 milijardi kuna u hotele, ljetovališta i kampove koji su dobitnici brojnih međunarodnih nagrada i priznanja. Sve to čini Valamar Rivieru kompanijom s najboljim uvjetima u Hrvatskoj za sezonski rad u turizmu, koja pruža priliku za razvoj karijere u najatraktivnijem gospodarskom sektoru. PROMO

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POKLADNA POVORKA - KULMINACIJA 53. ŠOKAČKOG SIJELA

U povorci više od
tisuću sudionika

2

13. POKLADNO JAHANJE U BRANJINOM VRHU

Brnjevarom jahalo 70-ak konjanika

3

ZAJEDNO DJECA DND-A, VRTIĆA I ŠKOLA

Proveselile se maškare