Magazin
ELEKTRONIČKA KNJIGA

Matirajte neznanje
kroz Mate tehnologiju!
Objavljeno 27. siječnja, 2018.
Čudo modernoga doba: Sadržaj knjiga namijenjen je svima, od zubara do OPG-ovaca

Predviđanja da će pojavom i širenjem elektroničkih knjiga nestati dobra stara tiskovna izdanja, srećom, nisu se obistinila niti će do toga doći, premda tzv. e-knjige, odnosno čitanje knjiga preko raznih sve suvremenijih uređaja sve više uzima maha ne samo u svijetu, nego i kod nas, u Hrvatskoj.

Elektronička knjiga nije od jučer, njezini korijeni sežu unatrag četrdesetak godina, preciznije do 1971. godine, kada je tu inovaciju patentirao Michael Hart, ujedno i pokretač projekta “Gutenberg” na Sveučilištu Illinois, u SAD-u.

POPUST ZA ČITATELJE GLASA

Podsjetimo, godine 1981. puštena je na tržište prva elektronička knjiga (rječnik), ali pravi uspjeh elektroničkih knjiga dogodio se tek 1998. godine, kada je održan prvi sajam elektroničkih knjiga u Gaithersburgu, u američkoj saveznoj državi Maryland. Tada su, naime, predstavljene serije normi i regulativa koje su pridonijele standardizaciji elektronskog izdavaštva. Važnu ulogu pritom je odigralo objavljivanje ekskluzivno na internetu u obliku elektroničke knjige romana Stephena Kinga “Riding the bullet” (2001.). Ostalo je, kako se to uobičajeno kaže, povijest kojoj svjedočimo u sadašnjosti.

Što se pak stanja u Hrvatskoj tiče, navodimo hvalevrijedan primjer izdavačke kuće Mate, marketing tehnologija d.o.o., koja je uočavajući rastuće trendove upotrebe mobilnih tehnologija još prije nekoliko godina odlučila prihvatiti nove poslovne mogućnosti i razviti elektroničku knjigu. Inače, Mate više od 30 godina nudi poslovnoj zajednici vrhunska izdanja knjiga eminentnih svjetskih autora i najpoznatijih svjetskih izdavača iz područja ekonomije, poslovne ekonomije i drugih komplementarnih znanstvenih disciplina. Na taj način Mate zainteresirane uvodi u svijet novih poslovno-edukacijskih mogućnosti kako bi poboljšali svoje znanje, tehnike i vještine poslovanja. Do sada je nakladnik Mate objavio impresivan broj od 250 naslova u gotovo milijun primjeraka.

Sukladno tome, početkom 2017., u toj su kući napravili portal za elektroničku knjigu http://www.ebook024.com/. Portal je namijenjen svim zainteresiranim čitateljima stručne literature, poslovnoj i akademskoj zajednici, te studentima iz područja menadžmenta, ekonomije, razvoja ljudskih potencijala, marketinga, financija, prava, kao i svih srodnih područja.

Važno je istaknuti i da Mate nudi pogodnost godišnje pretplate na portal http://www.ebook024.com/, putem koje čitatelji prema posebnoj, povoljnijoj cijeni imaju pristup svim e-knjigama koje se sada nalaze na portalu, kao i svim novim izdanjima koja će za vrijeme trajanja njihove pretplate na portalu biti objavljenja. Kroz ovakav pristup čitateljima je na raspolaganju njihova vlastita stručna knjižnica koju u svakom trenutku mogu oblikovati prema svojim interesima i željama. Pretplata je najpovoljniji način posjedovanja biblioteke stručne literature.

Odlična je vijest da su iz Mate za čitatelje Glasa Slavonije osigurali promotivni popust od 50 % na godišnju pretplatu (puna cijena 1960 kn, promotivna cijena 980 kn), koja traje 12+1 mjesec. Za korištenje ove pogodnosti upotrijebite promo kod: GLASSLAVONIJE.

ZBOGOM PAPIRU I OLOVCI

Prednost virtualne knjižnice ebook024.com je u tome što su sva znanja dostupna na jednom mjestu 24 sata u danu, 365 dana u godini. Dakle, takva (sad i vaša) virtualna knjižnica nema radno vrijeme, blagdane ili vikende. Uvijek je tu, samo klik daleko. Više ne morate napuštati udobnost svog prostora da biste otišli kupiti knjigu, čekati poštara da vam je dostavi, ili zvati svoju knjižnicu da vidite je li knjiga koju želite vraćena. O plaćanju zakasnine da i ne govorimo.

Ključne riječi koje trebate žurno naći možete pretraživati istovremeno kroz sve knjige - tako da jedan pojam možete proučavati s različitih točki gledišta. Možete raditi zabilješke, podcrtavati vama važne dijelove, biti na svim društvenim mrežama. Ukratko, za sve za što ste do sada trebali papir i olovku (koja se uvijek negdje zametne onda kad je najviše trebate), sada sve možete imati na svome uređaju, a i mnogo više zahvaljujući simultanom pristupu društvenim mrežama.

E-knjige su dostupne odmah nakon kupnje na portalu ebook024.com; bez čekanja na isporuku, sedam dana u tjednu, 24 sata na dan. Pomoću besplatne aplikacije knjige je moguće čitati ili online na portalu, ili offline, bilo kada i bilo gdje, čak i ako trenutačno niste u dometu interneta.

Spremate li se za polaganje ispita, pisanje stručnih i diplomskih radova, ili želite proširiti i obnoviti znanje, na portalu http://www.ebook024.com/ možete pronaći adekvatnu literaturu za sebe i vlastite interese. Sadržaj knjiga namijenjen je svima - bilo da ste zubar koji ima svoju ordinaciju, arhitekt, ili odvjetnik u vlastitom uredu, ili to namjeravate biti, bilo da imate OPG i želite još bolje plasirati svoje proizvode, posjedujete ili vodite hotel ili apartmane za iznajmljivanje, ili želite napredovati u svojoj karijeri, itd.

ZA SVAKOGA PONEŠTO

Danas, više nekog ikada prije, svi oni koji su na tržištu moraju povrh stručnih znanja iz svojih struka posjedovati i tzv. interdisciplinarna “soft skills” znanja iz upravljanja i strategije poslovanja, marketinga, odnosa s kupcima i zaposlenicima, poslovnog pregovaranja, komunikacijskih vještina, čitanja financijskih izvještaja i niz drugih stručnih znanja, a portal ebook024.com upravo pruža sva ova znanja kroz tekstove najvećih svjetskih stručnjaka.

Studenti tijekom studiranja moraju napisati brojne radove. U knjigama iz ebook024.com ponude moguće je pronaći referentne sadržaje koji će zainteresiranima pomoći i pružiti široke izvore znanja ne samo za trenutačni ispit ili seminar, nego trajno, odnosno i kad završe studije - pojašnjava mr. sc. Jasminka Vlašić Ivasović, direktorica, član uprave MATE d.o.o. marketing tehnologija.

Priredio: Darko JERKOVIĆ
RADI NA SVIM UREĐAJIMA
Jednim klikom do raznovrsne ponude

E-knjige mogu se čitati na svim modernim pametnim telefonima, PDA uređajima, tabletima, te elektroničkim čitačima knjiga izuzev uređaja Kindle. Važno je napomenuti da za korištenje portala www.ebook024.com i “skidanje” knjiga ne trebate kupovati novi uređaj. Aplikacija radi na svim iOS uređajima od iOS 4.3 naviše. Podržani uređaji su iPhone 3GS i više, iPod Touch, iPad 1 i više. Jednako tako Mate aplikacija radi na svim uređajima s Android OS od verzije 4.0. naviše. Jedino što trebate napraviti je otvoriti svoj račun na web-stranici www.ebook024.com klikom na link “Prijavi se”.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana