Svijet
MINISTAR SIGURNOSTI BIH:

Dodika od zatvora štiti samo loše pravosuđe
Objavljeno 26. siječnja, 2018.

Vezani članci

DRAGAN MEKTIĆ:

Srbija štiti Dodika od istrage

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić upozorio je u četvrtak kako komplicirani državni ustroj BiH predstavlja zapreku koordinaciji rada i suradnje brojnih policijskih agencija na različitim razinama vlasti, no istodobno je istaknuo kako to ne smije biti razlog da se odustane od istraga i procesuiranja počinitelja kaznenih djela, uključujući tu i osobe poput predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Moja je poruka Dodiku: nećemo ti sjahati s grbače dok ti ne sjašeš s grbače ovom narodu", kazao je Mektić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu. Dodiku je poručio kako ga čeka zatvor, uz konstataciju kako aktualnog predsjednika RS od toga sada štiti samo neučinkovito pravosuđe. Da nije tako, tvrdi Mektić, Dodik bi do sada bio uhićen "pedeset puta".

Mektić je na taj način ponovno komentirao tvrdnje koje je iznio Dodik, ali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kako su bosanskohercegovačke vlasti od onih u Srbiji navodno tražile Dodikovo uhićenje zbog "neke vile".

Mektić je u četvrtak ponovno pojasnio kako nije bio u pitanju nikakav zahtjev za uhićenje, nego za pomoć u istrazi o tome na koji je način Dodik s osobnog računa u jednoj banci u BiH prebacio u beogradsku Komercijalnu banku 750 tisuća eura. Vlasti u BiH sumnjaju kako je riječ o sumnjivoj transakciji koja je trebala poslužiti kao pokriće za promet gotovog novca kojim je Dodik u Beogradu kupio luksuznu vilu. Beograd je u toj istrazi odbio sudjelovati, no Mektić je u četvrtak optužio i Tužiteljstvo BiH za pasivan odnos prema ovom slučaju. Ranije tijekom dana on je pred zastupnicima u Domu naroda parlamenta BiH, koji su raspravljali o izvješću o stanju sigurnosti u BiH u 2017., kazao kako bi bilo nužno da iz državnog tužiteljstva napokon objasne što je s predmetom "Dodikove vile", baš kao i s istragom o napadu na tadašnjeg srbijanskog premijera Vučića u Srebrenici 2015., za što do danas nitko nije procesuiran.

Mektić je upozorio i na to da policijske agencije u zemlji jednostavno ne izvještavaju Ministarstvo sigurnosti BiH o svom djelovanju, što su zastupnici ocijenili nedopustivim. Mektić ih je pozvao da stoga donesu zakone kojima će se za takvo ponašanje predvidjeti sankcije.H

Dragan Mektić

ministar sigurnosti BiH:

Moja je poruka Dodiku: nećemo ti sjahati s grbače dok ti ne sjašeš s grbače ovom narodu.

Možda ste propustili...

ŠOKANTNI PODATCI UJEDINJENIH NARODA

Dvije milijarde ljudi nema pitku vodu

AGENCIJA ZA HRANU I POLJOPRIVREDU

Kinez prvi put izabran za čelnika FAO-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAPADAJU IZBJEGLICE I MUSLIMANE

U Njemačkoj raste broj ekstremnih desničara

2

I DALJE NAPETO U ZALJEVU

SAD izveo računalne napade na iranske lansirne sustave

3

AGENCIJA ZA HRANU I POLJOPRIVREDU

Kinez prvi put izabran za čelnika FAO-a