Osijek
RADOVI PROLONGIRANI ZA SREDINU OŽUJKA

Kružni tok na raskrižju
Drinske i Trpimirove
gradit će se na proljeće
Objavljeno 26. siječnja, 2018.

Na trasi kružnih tokova vezanih uz Trpimirovu ulicu još je jedna dionica dobila svoj jasni obris. Kružni tok unutar naselja Sjenjak, kod kafića Tango (koji se također renovira, nap,a.), u visokoj je fazi finalizacije. Ondje će još naknadno biti postavljen završni sloj asfalta, ali do tada, uz jasno iscrtanu horizontalu signalizaciju, odvijat će se redovit promet. Ta će dionica biti od velike pomoći kada se bude radilo na (preostalom) kružnom toku na raskrižju s Drinskom.

Prema dostupnim informacijama, unatoč prvotnoj želji gradskih vlasti (investitora) da sve odrade u “jednom trošku”, taj će zahvat ipak pričekati - proljeće. Na jučer održanoj koordinaciji svih aktera uključenih u projekt gradnje kružnog toka na križanju Trpimirove i Drinske usuglašeno je da će se radovi aktivirati sredinom ožujka. Do tada će, naime, biti poznati natječajem izabrani izvođači radova na izmještanju svih podzemnih infrastrukturnih instalacija, od kojih je ona Vodovodova najveća i najsloženija.

Usporedno će se tada aktivirati i građevinski zahvati na samom gradilištu “kružnog”, što će nužno zahtijevati i privremenu regulaciju prometa. Do tada križanje Trpimirove, Drinske i Sjenjaka ostaje otvoreno za redovito prometovanje.

Završetkom svih radova bit će dovršen projekt cjelovitog uređenja novog cestovnog ulaska u središte Osijeka iz smjera južne obilaznice. Gradnjom triju velikih kružnih tokova, od kojih su gradnju dvaju financirale Hrvatske ceste, četverotračno će se bez većih zastoja i zaustavljana prometovati sve do raskrižja Trpimirove i Vukovarske ulice (i obrnuto u smjeru južne obilaznice). D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike