Kultura
“TRUE WEST” U KOPRODUKCIJI UMJETNIČKE AKADEMIJE I NOVOSADSKOG SNP-A

Osječka premijera Shepardove drame u travnju u Barutani
Objavljeno 26. siječnja, 2018.

Koprodukcija sa Srpskim narodnim pozorištem Novi Sad još je jedan (is)korak Umjetničke akademije u Osijeku koji će rezultirati postavljanjem na scenu kultnog američkog djela “True West”, nedavno preminulog dramatičara, glumca, scenarista i redatelja Sama Sheparda (nominiran za Oscara i dobitnik brojnih nagrada, među kojima i Pulitzerove nagrade upravo za dramu za “True West”). Djelo je proslavilo brojna glumačka imena, poput Johna Malkovicha i Brucea Willisa.

Redateljsku ulogu preuzeo je Dimitri Pierre Georges Udovicki, a glume rođeni Osječanin i profesor na UAOS-u Saša Anočić, te srpski glumac Igor Pavlović, uz Domagoja Mrkonjića (osječkog glumca i umjetničkog suradnika na UAOS– u), i Aleksandru Pleskonjić (prvakinju Drame SNP-a).

“True West” je priča o dva brata, na prvi pogled potpuno suprostavljenih karaktera, koji se susreću i počinju nadopunjavati. Izgubljena strana jednog brata pronalazi onu svjetliju, dok se pustinjska strana drugog zamjenjuje mirnijom i obiteljskom...

Drugi ciklus rada na predstavi upravo je u tijeku i u Osijeku traje sve do polovine veljače, nakon čega glumačka ekipa odlazi u Novi Sad. Ondje će se pripremati za novosadsku premijeru zakazanu za 6. ožujka u SNP-u. Osječka publika imat će priliku predstavu pogledati koncem travnja u Barutani. N.Vek.

Možda ste propustili...

VATRENA CARMEN U KOSTIMIMA NEVENA MIHIĆA

Stvarno se veselim projektu o kojem pričam već 16 godina

ČUDESAN SVIJET U DRUŠTVU OMILJENIH DISNEYJEVIH JUNAKA

Poziva djecu da postavljaju pitanja, misle i dobivaju točne i zanimljive odgovore

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ

"Putovanje po Istočnoj Europi”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZANIMLJIVA INSTALACIJA MLADE OSJEČANKE ENE JANKOVIĆ

Priče skrivene u nekim cipelama, duboko su mi se urezale u pamćenje

2

KONCERT U ZAGREBU

50 godina Davora Bobića

3

BARUTANA018 U MLU-U OD 19. DO 23. 11.

Poticaj nerazvijenoj nezavisnoj sceni