Kultura
“TRUE WEST” U KOPRODUKCIJI UMJETNIČKE AKADEMIJE I NOVOSADSKOG SNP-A

Osječka premijera Shepardove drame u travnju u Barutani
Objavljeno 26. siječnja, 2018.

Koprodukcija sa Srpskim narodnim pozorištem Novi Sad još je jedan (is)korak Umjetničke akademije u Osijeku koji će rezultirati postavljanjem na scenu kultnog američkog djela “True West”, nedavno preminulog dramatičara, glumca, scenarista i redatelja Sama Sheparda (nominiran za Oscara i dobitnik brojnih nagrada, među kojima i Pulitzerove nagrade upravo za dramu za “True West”). Djelo je proslavilo brojna glumačka imena, poput Johna Malkovicha i Brucea Willisa.

Redateljsku ulogu preuzeo je Dimitri Pierre Georges Udovicki, a glume rođeni Osječanin i profesor na UAOS-u Saša Anočić, te srpski glumac Igor Pavlović, uz Domagoja Mrkonjića (osječkog glumca i umjetničkog suradnika na UAOS– u), i Aleksandru Pleskonjić (prvakinju Drame SNP-a).

“True West” je priča o dva brata, na prvi pogled potpuno suprostavljenih karaktera, koji se susreću i počinju nadopunjavati. Izgubljena strana jednog brata pronalazi onu svjetliju, dok se pustinjska strana drugog zamjenjuje mirnijom i obiteljskom...

Drugi ciklus rada na predstavi upravo je u tijeku i u Osijeku traje sve do polovine veljače, nakon čega glumačka ekipa odlazi u Novi Sad. Ondje će se pripremati za novosadsku premijeru zakazanu za 6. ožujka u SNP-u. Osječka publika imat će priliku predstavu pogledati koncem travnja u Barutani. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA "UKRADENA BAŠTINA" U MUZEJU GRADA ILOKA

Prazni okviri ukradenih i nikad pronađenih i vraćenih slika

2

PREDAVANJE PROF. DR. SC. JULIJANE MATANOVIĆ

Kako spasiti dijete u ratu?

3

PLESNA PREDSTAVA “TAJANSTVENI VRT” 25. SVIBNJA U HNK-U U OSIJEKU

Bit će samo malo treme, jako puno veselja i radosti, a najviše uzbuđenja i iskrenih osmijeha