TvObzor
MOMČILO OTAŠEVIĆ

Trudim se svoj privatni život ne izlagati javnosti
Objavljeno 26. siječnja, 2018.
Na svakom novom projektu stekao sam neke nove prijatelje, a to je jedna od blagodati posla kojim se bavim

Šarmantni mladi crnogorski glumac Momčilo Otašević sve je poznatiji i u Hrvatskoj, nakon čak tri serije koje je snimio za Novu TV. U aktualnoj “Čistoj ljubavi”, koja se nakon blagdanske pauze u ponedjeljak, 29. siječnja vraća na male ekrane Nove TV, tumači poduzetnika Ranka Novaka, glavnog negativca u seriji.

- Svi smo jedva čekali povratak na set i početak snimanja. Nestrpljiv sam da gledatelji vide što smo im pripremili u novim nastavcima - rekao je Momčilo te dodao kako će novi nastavci biti još uzbudljiviji. U intervjuu za TV Obzor porazgovarali smo o seriji, ljubavi, preljubu, prijateljima i rodnom Cetinju.

Ranjivo dijete

Kako ste proveli blagdansku pauzu od snimanja serije?

- Praznike sam proveo kod kuće na mom Cetinju. Kao i uvijek, kod kuće se najbolje odmorim, a s obzirom na to da za vrijeme praznika svi imamo više slobodnog vremena, tako se i obitelj i prijatelji okupe. Uz njih i dobru domaću hranu, odmor je zagarantiran.

Što vašeg Ranka očekuje u novim epizodama kad se serija u ponedjeljak vrati s pauze?

- Mogu otkriti samo to da će Ranko biti još gori i da će ga polako početi stizati djela i zlodjela koja čini. Bit će uzbudljivo, bit će mnogo promjena koje će utjecati na njega i njegove postupke.

Nakon filma i kazališta, ovo vam je prva antagonistička uloga i u seriji. Kako pronalazite opravdanja za lik negativca i što vam se najviše sviđa kod takve uloge?

- Ne mogu reći da imam opravdanje za takvog negativca, nego samo to da mogu znati zašto netko mlad može biti toliko ogorčen i samoživ. Nije Ranko rođen bez srca, takvim su ga okolnosti napravile. Trenuci kad iz negativca Rankova kalibra izviru jake i pozitivne emocije koje pokušava sakriti, tj. i njih prikazati u lošem svjetlu su mi najdraži ove uloge. U biti, Ranko je jedno ranjivo dijete, sve kreće iz toga i sve s tim završava.

Osobni pečat

Luka, Filip, Damir, Ranko. S kojim se od tih svojih likova nekako najviše možete usporediti?

- Ne mogu se uspoređivati sa svojim likovima, ali u svima ima ugrađen dio mog karaktera. Gradim svoje uloge na način kako se to od mene redateljski zahtijeva, a osobni pečat im dam kroz karakter, kroz igru, govor...

Kratko i jasno – kako gledate na preljub u vezi? Pitam, dakako, zbog lika koji tumačite. Mislite li da postoji šansa da oprostite nevjeru?

- Kao što sam rekao, ne mogu se uspoređivati i srećom nisam imao priliku proživjeti Rankovu sudbinu. Ne razmišljam o tome i ne znam kako bih reagirao. Vjerujem da je najgora istina bolja od najljepše laži.

U posljednje vrijeme dosta se piše o vašoj ljubavnoj vezi s jednom poznatom glumicom. Smeta li vam što zbog privatnog života punite stupce tabloida? Do koje mjere to možete tolerirati, a u kojem bi vam slučaju 'prekipjelo'?

- Trudim se da svoj život, izvan posla, ne izlažem javnosti i ničim ne pridonosim da budem o tom pitanju eksponiran. S druge strane, razumijem da postoji vrsta posla koja podrazumijeva objavljivanje detalja iz nečijeg života i da to ima publiku, tako da nemam problem s tim. Nije da razumijem, ali nemam problem s tim. Neka svatko radi svoj posao kako misli da je najbolje.

Uspomene na Osijek

Imate li pravih prijatelja u glumačkim krugovima ili su to većinom javnosti nepoznati ljudi?

- Većina mojih prijatelja su oni s kojima sam odrastao i, kako kažete, nisu poznati javnosti, ali sam na svakom novom projektu stekao neke nove prijatelje. To je jedna od blagodati posla kojim se bavim. Imam, naravno, prijatelja i među glumcima. Vjerujem da je to prirodno.

Moram priznati da me prije nekoliko godina, kad se počela prikazivati “Budva na pjeni od mora”, iznenadila činjenica da ste '90. godište – doimali ste se mnogo zreliji od većine 22-godišnjaka. Krije li se iza toga neka 'tajna'? Osim toga, do 27. iza vas je nekoliko glavnih uloga, dok neke tek u toj dobi očekuje prva...

- Imao sam priliku gledati reprize serije tijekom praznika i podsjetiti se tih dana dok smo snimali. Gotovo svi s moje klase bili su uključeni u projekt, pa smo se i dobro zabavljali tijekom snimanja i ta atmosfera je bila za pamćenje. Nema tu tajne, glumački se odrađuju godine starosti, a ja sam do sada imao uloge od 20-e do 35-e. Osobno sam samo imao tu sreću da se nađem na pravom mjestu u pravo vrijeme, tj. na Akademiji, kad su rađeni određeni projekti i tako je sve krenulo.

Zbog posla u posljednjih nekoliko godina često boravite u Hrvatskoj. Jeste li imali posjetiti Slavoniju, Osijek, i ako niste, jeste li čuli nešto o našem području što vas je privuklo?

- Bio sam u Osijeku tijekom studija, točnije na prvoj godini kad je tu bila glumačka radionica. Bilo je studenata s prostora ex YU i grad mi je ostao u lijepoj uspomeni. Bio sam i u Đakovu. Nadam se da ću uskoro imati priliku pošetati kroz Slavoniju. Imam i prijatelja Slavonaca koji su dobri ljudi: Ivan Kuharić, Mladen Vulić, moj tonac Silvio zvani Fric...

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL i NOVA TV
NAJBOLJA DESTINACIJA ZA AVANTURISTE

Budući da ste rođeni i odrasli u Cetinju, evo prilike da naše čitatelje pozovete kao turiste. Što moramo znati o prijestolnici Crne Gore, Crnogorcima općenito, koja mjesta moramo posjetiti?

- Crna Gora je najbolja destinacija za avanturiste s obzirom na to da obiluje nacionalnim parkovima sa svim izazovima i sportskim stazama za planinare, skijaše, paraglajdere itd. Ljubitelji seoskog turizma imaju na raspolaganju veliki broj mjesta za istinski odmor uz raznovrsnu domaću kuhinju. Zatim, crnogorska obala s pješčanim plažama i dobrom zabavom za mlade uz otvorene barove kao i dobrim noćnim provodom. A kad je riječ o Cetinju s okolinom, zanimljivo je to da na pola sata vožnje od Cetinja, ovisno o smjeru koji izaberete, imate sve: more i planine, rijeke i jezero, kao i najveći crnogorski grad i administrativni centar, Podgoricu. Cetinje je kulturno-povijesna riznica Crne Gore i obiluje spomenicima kulture, muzejima i galerijama, a moji Cetinjanji su gostoljubivi i širokogrudni. Poznati i po specifičnom humoru. Cetinje je lijepo posjetiti u bilo koje godišnje doba, a ja ga posebno volim u lipnju, kad procvjetaju lipe koje su pluća inače ekološki osviještenog grada.

Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike