TvObzor
MELISSA BENOIST

Volim svoju privatnost, ali svjesna sam da ću je izgubiti
Objavljeno 26. siječnja, 2018.
Nemoguće je ne osjećati se moćnim kad navučeš na sebe taj kostim superheroja, osjećam se gotovo kao druga osoba kad postanem moj alter ego - Supergirl

Mlada glumica i pjevačica Melissa Benoist na filmu je debitirala samo godinu dana nakon mature, u drami “Tennessee”, 2008. godine. Glumila je u više televizijskih serija - “Blue Bloods”, “Dobra žena”, “Zakon i red: Odjel za žrtve”, i “Domovina”, prije nego što je angažirana za ulogu Marley Rose u četvrtoj i petoj sezoni serije “Glee”, zahvaljujući kojoj se okušala i kao pjevačica.

Godine 2014. Benoist je igrala glavnu ulogu u filmu “Ritam ludila”, koji je osvojio Oscara, Zlatni globus i nagradu udruženja filmskih glumaca. Jednu od posljednjih uloga imala je u dugometražnom filmu “Low Riders” o svijetu uličnih utrka specijalno dorađenim automobilima u istočnom dijelu Los Angelesa. Danas je gledamo u novoj seriji “Supergirl”, svake večeri na Doma TV-u, a gledatelji u SAD-u i u novoj miniseriji “Waco”.

Dug i iscrpan proces

U kojem si trenutku znala da želiš postati glumica?

- Bila sam u vrlo ranoj dobi. Moji roditelji oduvijek su meni i braći dopuštali da sami odlučimo što želimo u životu i pokušamo samostalno ostvariti svoje ciljeve. Satove plesa počela sam uzimati već s tri godine. Tijekom jednog recitala izgovorila sam rečenicu “On ima cijeli svijet u svojim rukama”, i pjevala glasnije od ostalih. Htjela sam biti u središtu pozornosti i tada sam shvatila da mi se sve to sviđa.

Kako je izgledao proces audicije za “Supergirl”?

- Nikada nisam mislila da bih to mogla reći, ali proces je bio još intenzivniji nego za “Glee”. Taj je bio prilično rigorozan, ali ovaj za “Supergirl” isto tako, ali s potpunim pravom. Htjeli su biti sigurni da su izabrali pravu osobu za Karu/Supergirl. Bio je to dug, iscrpan tromjesečni proces. Prvu sam audiciju pohodila krajem listopada 2014., a ulogu dobila tek u veljači sljedeće godine. Prošla sam kroz više testiranja i audicija s produkcijskim timom.

Kako si se osjećala kad si saznala da si dobila ulogu?

- Neko vrijeme osjećaji su mi se miješali - osjetila sam uzbuđenje, olakšanje, veliku radost, što me dovelo do osjećaja velike odgovornosti. Znala sam da ću se morati ubiti od truda kako bih se dokazala i opravdala povjerenje. Prema prvim reakcijama koje sam dobila, sve ide u najboljem redu, a i gledanost serije je vrlo zadovoljavajuća.

Nadahnuće i osnaženje

A kad si prvi put odjenula kostim Supergirl?

- Nemoguće je ne osjećati se moćnim kad navučeš na sebe taj kostim superheroja. Osjećam se gotovo kao druga osoba. Uistinu je to alter ego, osjećam nadahnuće, nadu i osnaženje. Prvi put sam isprobala kostim u kući našeg kostimografa. Istovremeno sam osjećala mješavinu pozitive, ženstvenosti i snage.

Kakav pritisak osjećaš zbog toga što si jedna od rijetkih ženskih superheroja na televiziji?

- Ne postoji neki veliki pritisak. Samo želim sve odraditi kako treba. Želim utjeloviti nekoga s kim će se žene moći poistovjetiti. Kompliciran i manjkav, ali realan lik. Valjda samo želim da žene osjećaju da i one mogu biti Kara i Supergirl. Naravno, voljela bih inspirirati i muškarce. Želim da i žene i muškarci budu svjesni svojih snaga i potencijala, te da mogu činiti stvari za koje im se čini da ih je nemoguće ostvariti.

Superheroji su uzori svima. Što misliš, koliko će ti ova uloga promijeniti život?

- Nemam pojma. Ali znam da hoće. Volim svoju privatnost i volim anonimnost, ali svjesna sam da ću to sad izgubiti. Iskreno, to je mala cijena s obzirom na utjecaj koji dobivaš, a s kojim možeš činiti čudesne stvari. Mislim da je to više pozitivna stvar nego negativna. Naravno, prestrašena sam. Takva vrsta pozornosti je zamarajuća. Mislim da bi bila svakome. No, zahvalna sam na ovoj ulozi i na tome što igram nekoga na koga će se ljudi ugledati. Nadam se da ću pomagati ljudima da pobjegnu od stvari kojih se boje, ili da se suoče sa strahovima.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

Melissa Marie Benoist

DATUM ROĐENJA:

4. listopada 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Littleton, Colorado

LJUBAV:

bivši suprug Blake Jenner

SUPERGIRL

Doma TV, ponedjeljak-petak, 22.45 sati

Možda ste propustili...