Sport
CIBALIA SE BORI ZA ŽIVOT

Prodaja Pervana i Križanovića
za gašenje financijskog požara
Objavljeno 25. siječnja, 2018.

Dok u Medulinu nogometaši Cibalije odrađuju drugu fazu priprema za nastavak sezone, kod kuće u Vinkovcima vodstvo kluba pokušava rješavati tekuće probleme. Predsjednika vinkovačkog prvoligaša Tomo Bobek smišlja načine kako u klub dovuči novac.

- Kada je u pitanju prva momčad, zadovoljan sam, dečki rade jako dobro. Neki su nam igrači otišli, a neki došli. Nažalost, mi nismo u financijskoj mogućnosti dovoditi kvalitetne prvoligaške igrače, ali smo uvjerenja da su i ovi, koji su nam došli, dobri i da ćemo s njima dobiti na kvaliteti. Što se pak financija tiče, tu ne mogu biti zadovoljan, i dalje smo u teškoj situaciji. Pokušavamo na sve strane doći do nekih sredstava kako bismo očuvali klub i izbjegli stečaj - priča Bobek.

Jedan od kroničnih problema Cibalije je i licenciranje kluba za sljedeću natjecateljsku sezonu.

- Upravo su direktor kluba, tajnik i knjigovođa otišli u Zagreb u HNS kako bi dobili potrebne papire za licenciranje kluba za sljedeću sezonu. Što se ostalog tiče, pokušat ćemo sve napraviti kako bismo i financijski dio zatvorili i nadam se da ćemo uspjeti.

Financijski Cibalia je već godinama u krizi i “pleše” na rubu stečaja, jer se u pravilu veliki problemi jave kada dođe na naplatu sljedeća rata predstečajne nagodbe. Koliko god uprave kluba pokušavale sanirati situaciju, iz godine u godinu ona je sve teža, nema ulagača, a život se svodi na ono malo novca što se dobije od grada i županije. Sva sreća za Cibaliju da se skoro svakog prijelaznog roka pojavi neki mladi talentirani igrač koji zapne za oči financijski jačim klubovima i njegovom prodajom se koliko-toliko zakrpaju neke rupe. Slična je situacija i u ovom prijelaznom roku. Za dvojicom, Markom Pervanom i mladim Dominikom Križanovićem, interes su pokazali neki klubovi i po svoj prilici bi oni mogli biti ove zime transferirani.

- Pokušat ćemo ih prodati, za obojicu ima nekoliko zainteresiranih klubova, ali za sada ni jedna ponuda koju smo dobili nas ne zadovoljava. Znate kako je, svi znaju u kakvoj smo situaciju pa nas pokušavaju ucjenjivati i smanjivati cijenu. Kada je novac u pitanju, nitko nema obzira ni prema kome. Vjerujem da će ipak stići neka ponuda kojom bismo mogli biti zadovoljni.

O pitanju ulagača u klub nije se daleko dospjelo, nikako da se pojavi neki dobronamjernik s ulogom od bar milijun eura kako bi Cibaliju “isključio s aparata”.

- Upravo sam prije nekoliko dana razgovarao s još jednim potencijalnim ulagačem iz Njemačke, pa sam mu čak i poslao papire koje je tražio, ali nažalost više se ne javlja. Imamo zainteresiranih ulagača, ali ništa konkretno. Još nismo ni sa kim sjeli za stol kako bismo pokušali dogovarati moguće uvjete. Možda ipak netko uskoro iskaže interes, a do tada ostaje ovakvo stanje bez konkretne ponude.

Hoće li vodstvo Cibalije zajedno s vlasnikom, Gradom Vinkovcima, ipak uspjeti pronaći rješenje koje bi bilo trajnijeg značaja, ostaje nam da vidimo. Jasno je svima da Cibalia ovako ne može još dugo i da će jednog dana doći pred zid kroz koji se ne može i da će se tada sve urušiti, a klub bi mogao biti i ugašen. A.Grgić

Možda ste propustili...

UOČI PROLJETNOG NASTAVKA PRVENSTVA

Subotičanke otkazale generalku

MŽNL SLAVONIJE I BARANJE

Radnički na derbiju u Županji