Crna kronika
U PRVOM NALAZU VJEŠTAKA O ŠUSTEKU

Otpočetka nije bio raspravno sposoban
Objavljeno 25. siječnja, 2018.

OSIJEK

Matej Šustek (24), koji je u studenom 2016. ubio 17-godišnju djevojku u Koški, otpočetka je bio proglašen nesposobnim za suđenje. Naime, kako je suđenje zatvoreno za javnost, zbog maloljetnosti žrtve, nakon početka suđenja moglo se čuti da ga je osječki psihijatar proglasio sposobnim za praćenje rasprava, no to nije bilo točno. Naime, nakon što je suđenje počelo, sudski vještak psihijatar odmah je, u svom prvom nalazu i mišljenju, naveo da Šustek nije raspravno sposoban i preporučio da ga se pošalje na vještačenje u Vrapče.

Podsjetimo, nakon što je dodatno vještačen u Vrapču, potvrđeno je da nije raspravno sposoban i sljedećih šest mjeseci bit će na liječenju u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici. Nakon isteka tog roka ponovno će biti vještačen te će se vidjeti hoće li tada biti sposoban pratiti rasprave na sudu ili će nastaviti liječenje.

Matej Šustek pojavio se na početku suđenja i sudskom vijeću rekao da se ne osjeća krivim za ubojstvo 17-godišnjakinje iz Ordanje. U svom je iskazu tvrdio da on nema ništa s njezinim ubojstvom, nego da je bivšu djevojku ubio lik iz kompjuterske igrice.S.Lacić

Možda ste propustili...

ČETVERO OZLIJEĐENIH U DVIJE NESEREĆE

Vozili bez dozvole i slijetali u kanale

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NE ZNA SE UZROK POŽARA U ZAGREBU

Žena smrtno stradala u požaru kuće

2

ČETVERO OZLIJEĐENIH U DVIJE NESEREĆE

Vozili bez dozvole i slijetali u kanale

3

NOVI NAČIN PRIJEVARE PREKO ELEKTRONSKE POŠTE

Lažni bojnik Ujedinjenih naroda iz Libije žrtvama “nudi” milijune dolara