Autoglas
ZAŠTITA AUTOMOBILA

Pripremite se za zimsku vožnju
Objavljeno 25. siječnja, 2018.
Donosimo vam nekoliko savjeta o kojima svakako trebate voditi računa, ali i trikove za jednostavniju zimsku vožnju

O pripremi automobila za zimsku vožnju već smo često pisali, a ako još nište spremni, donosimo nekoliko savjeta za sigurnu i ugodnu vožnju.

O kozmetičkom pripremanju vanjštine i unutrašnjosti automobila već smo nekoliko puta pisali. Stoga, ako ste propustili neke od naših objava, donosimo vam nekoliko savjeta o kojima svakako trebate voditi računa, ali i nekoliko trikova koji će vožnju zimi učiniti jednostavnijom.

Ispravan automobil = zadovoljan vozač

Iako je nužnost ispravnog automobila nužna u bilo kojem godišnjem dobu, nekako u zimsko vrijeme čini nam se najnezgodnije za ispoljavanje nedostataka i eventualnih kvarova. Hladnoća, kiša, snijeg, bljuzgavica, sigurno nisu okoliš kojeg želimo kada nam se dogodi kvar na automobilu. Stoga prije negoli nas prekrije zimski pokrivač i temperature padnu ispod ništice, posvetite neko vrijeme za odlazak na zimsku provjeru vašeg limenog ljubimca. Stanice za tehnički pregled, ovlašteni servisi, pa i brojni drugi servisi za sve marke vozila u ovo vrijeme nude besplatne ili simbolične provjere za jednu kunu. Na ovom pregledu najbolje ćete uočiti nedostatke na gumama, podvozju, akumulatoru, tekućini motora (antifrizu), brisačima i drugim dijelovima automobila koji će u zimskim uvjetima biti pod izuzetnim opterećenjem. Kada ste ovako pregledali automobil možete biti sigurni u bezbrižnu vožnju zimi, a kako bi ona bila još jednostavnija donosimo nekoliko trikova.

Zimski proizvodi

O Alfacare proizvodima za održavanje automobila pisali smo već i ranije, a i ovaj put ekipa iz Alfacare na test nam je dala nekoliko vrhunskih proizvoda bez kojeg vožnju zimi, pogotovo onu dulju, ne bi trebalo planirati. Evo nekoliko proizvoda, koji uz pravilnu primjenu mogu zaista olakšati vožnju u za automobil (ali i vozača) teškim zimskim uvjetima.

PRVI i osnovni proizvod koji ćemo primijeniti je Alfacare stakloper za zimsku uprabu. Ovo je tekućina za stakla koje neće smrznuti. Odstranjuje smog i insekte bez ostavljanja ogrebotina i tragova, omekšava i ne raspucava gumene dijelove brisača, te jamči potpunu vidljivost koja je zimi krucijalna. Dovoljno je već sada uliti tekućinu u spremnik automobila, kako nas niske temperature ne bi iznenadile.

DRUGI proizvod koji ćemo primijeniti je Alfacare sredstvo protiv smrzavanja gumenih brtvi. Kako mu i samo ime govori, ovo će nam sredstvo pomoći u rješavanju problema sa zaleđenim vratima, odnosno posljedici smrzavanja gumenih brtvi oko vrata koje se nekada znaju toliko smrznuti i zalijepiti za vrata da ih ne možemo otvoriti, a gumene brtve možemo oštetiti. Riješite se ove brige nanošenjem ovog sredstva na sve gumene brtve oko vrata i prtljažnika.

TREĆI proizvod kojeg jednostavno morate koristiti zimi je Alfacare crnilo za gume. Ovo sredstvo čisti, njeguje i oživljava gumene dijelove automobila. Redovnom uporabom štiti gume od atmosferskih i kemijskih utjecaja te produljuje vijek trajanja guma i gumenih dijelova čineći ih elastičnima i sjajnima. Osim na gumama ovo sredstvo nanesite i na unutrašnju stranu blatobrana. Ovim trikom snijeg će se teže “hvatati” na područje blatobrana te će jednostavno otpasti u vožnji. Osim toga spriječit ćemo eventualnu koroziju i oštećivanje unutarnje strane blatobrana.

ČETVRTI proizvod za zimsku vožnju je Alfacare vosak sušilo. Zimi ćemo sigurno manje brinuti o pranju automobila zbog niskih temperatura, no svakako preporučljivo je svako toliko, kada prilika to dopusti, automobil oprati od soli i snijega koji će se na njemu nahvatati. Ako automobil budete prali u samoposlužnim autopraonicama, ponesite si Alfacare vosak sušilo. Nakon pranja i ispiranja vozila nanesite ovaj proizvod, te još jednom lagano isperite vozilo. Vosak iz ovog sredstva učinkovito će se uhvatiti za lak automobila te spriječiti hvatanje drugih prljavština, poput soli, snijega, a tako će automobil biti zaštićen.

I za kraj, PETI proizvod u vašem prtljažniku trebao bi biti Alfacare odleđivač stakla. Proizvod za jednostavno, brzo i učinkovito odleđivanje staklenih površina na vozilima. Naročito je koristan za odleđivanje vjetrobrana, brisača i farova na vozilima kojima se smanjuje vidljivost prilikom vožnje za vrijeme snježnih padalina i vrlo niskih temperatura kada se smrzavaju brisači i funkcija im se smanjuje, a uobičajeni deterdženti za pranje vjetrobrana nisu dovoljno učinkoviti.M.Režić

Hladnoća, kiša, snijeg, bljuzgavica, sigurno nisu okoliš kojeg želimo kada nam se dogodi kvar na automobilu

Najčitanije iz rubrike