Sport
LUKA KARABATIĆ:

Hrvatsku će gurati navijači, sve će biti protiv nas
Objavljeno 24. siječnja, 2018.

Vezani članci

NIKOLA KARABATIĆ

Ne bih imao ništa protiv igrati s Hrvatskom i u finalu

HRVATSKA – FRANCUSKA: RUKOMETNI EL CLASICO

Červar: Neću pred igrače stavljati mač nad glavom

Četiri godine mlađi brat Karabatić živio je dugo u Nikolinoj sjeni. Teško se Luka probijao u reprezentaciju, svoje mjesto među Les expertsima zauzimao je kada je veliki Didier Dinart silazio sa scene. Današnji izbornik Francuske kao da je u mlađem Karabatiću pronašao sebe kao specijalista za obranu. S time što Luka, za razliku od Didija, može odigrati zapaženo i u napadu. Demonstrirao je to protiv Srbije. Postigao je sedam pogodaka.

- Unatoč našoj uvjerljivoj pobjedi, za nas je to bila teška utakmica. Mi smo u toj utakmici mogli puno izgubiti, a oni ništa. Malo smo loše izgledali na početku, ali bili smo solidni u obrani i to je najvažnije. Malo smo ubrzali igru, napravili razliku i završili posao.

I uspjeli ste odmoriti glavne igrače?

- Imamo 16 igrača i svi su jaki, mogu svi ući i napraviti razliku. Mogli smo odmarati Nikolu i Cedrica i dati povjerenje ostalima.

Propustio je Luka prvi krug EP-a zbog ozljede. Ozlijedio se i na prošlom svjetskom prvenstvu.

- To je tako. Život sportaša. Kada neće, onda neće. Nisam spustio ruke i odustao. Uvijek sam se dobro liječio da budem spreman kada me selektor pozove. Sada mogu trčati, zabiti gol i to je bitno.

Niste dosad baš puno gledali Hrvatsku?

- Uvijek se pripremamo za sljedećeg suparnika, tako da tek sada više gledamo Hrvatsku. Gledali smo ju protiv Norveške. Atmosfera je sjajna, bit će kaos. Sve će biti protiv nas. Bit će velik pritisak i zato moramo biti na sto posto.

Francuska ima dvije odlične obrambene zone 6-0 i 5-1 i odlične vratare?

- Ne možeš ništa napraviti ako nemaš vratara. Dosad su obojica branila dobro, veliki plus za našu ekipu. Moramo im pomagati s dvije obrane 6-0, 5-1. Vidjet ćemo kako će biti. Igrat će se na gol.

Hrvatskoj nedostaje vaš vršnjak Duvnjak.

- On je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ali nije samo on Hrvatska, nego cijela ekipa. Ima Hrvatska odličnu podršku navijača. Kada imaš ovakvu podršku, onda igraš još bolje. Navijači te guraju da budeš bolji - rekao je mlađi Karabatić. K.L.

Najčitanije iz rubrike