Sport
VLADO ŠOLA O NAŠIM VRATARIMA

Nemojmo se vraćati u prošlost
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

Vezani članci

HRVATSKA – FRANCUSKA: RUKOMETNI EL CLASICO

Červar: Neću pred igrače stavljati mač nad glavom

Vlado Šola, današnji trener zagrebačke Dubrave, zajedno s trenerom vratara u NEXE-u Ninoslavom Pavelićem zadužen je za rad s vratarima u hrvatskoj reprezentaciji. Stoga smo željeli iz prve ruke poslušati kakvo je stanje s našim vratarima uoči važne utakmice.

- Najbolje da se ne vraćamo u prošlost. Svakako nakon Norveške svi smo bili zadovoljni Stevanovićem. Odmah nakon tog susreta krenuli smo u snimanje i taktičke varijante, tako da sam siguran kako će vratari protiv Francuske biti na optimalnoj razini.

Na optimalnoj razini su i njihovi vratari.

Nema više Omeyera, ali obojica su iznimno kvalitetni vratari. Gerardu je trebalo neko vrijeme da izađe iz njegove sjene. Eto, spomenut ću kako je meni bio rezerva kada je imao samo 16 godina. Mislim općenito kako ne ovise o jednom igraču, jednoj zvijezdi. Čak se ni Nikola Karabatić ne ističe kao nekakav super važan lik, već izgledaju dobro kao cjelina. A u tu se priču uklapaju i vratari.

Gerard je protiv Srbije ozlijedio palac. Koliko to može biti hendikep?

- Sve ovisi o njemu i želi li braniti. Tako da uopće ne sumnjam u njegov nastup. Ja sam svojevremeno branio lijevom bez desne ruke. Istrpiš kada želiš doći do cilja puno stvari. Možda neće moći baciti dobro loptu u kontru, ali sam siguran kako će braniti. Mi i Francuzi igramo epske utakmice i takve utakmice se jednostavno ne propuštaju - rekao je Šola. K.L.

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike