Sport
LUKA STEPANČIĆ

Hrvatska ili netko drugi,
Francuzi uvijek idu maksimalno
Objavljeno 24. siječnja, 2018.

Naš L'expert za francuski rukomet je Luka Stepančić. Član PSG-a i suigrač nekolicine francuskih reprezentativaca. U klubu je pokraj sjajnog Nedima Remilija prilično osuđen na klupu. No ljevoruki Labinjanin ne razmišlja se osvećivati i dokazivati u reprezentativnom dresu ljudima iz kluba.

- Ne volim ulaziti u utakmicu da se vodim bilo kakvim emocijama. Od prvoga dana priprema koncentriran sam samo na svoju igru, na zadatke koji su stavljeni pred mene. Mislim da je Davor Dominiković baš primijetio kako Mamić i ja nemamo u klubovima pretjeranu minutažu, no na Prvenstvu ne izgledamo loše. Drugo je klub, a nešto drugo reprezentacija - kaže Luka Stepančić. Unatoč dobrim igrama u oba smjera, nije do kraja zadovoljan svojim izvedbama na EP-u.

- Ne bih ja bio ja da sam skroz zadovoljan. Sigurno se uvijek može bolje. Bitno je izvući pouku, ne ponavljati pogreške.

Dobro poznaje francuske rukometaše. S brojnima, poput Karabatića, Abaloa, Remilija, igra u PSG-u.

- Nisam ih još imao priliku vidjeti otkako sam u Zagrebu, ali smo si slali poruke. Čestitali smo jedni drugima i poželjeli puno sreće.

Je li istina da Francuze posebno motivira Hrvatska kao suparnik?

- Ima nešto u tome. To su posebne utakmice i za nas i za njih. Možda Luka i Nikola imaju motiv više, ali sada kada sam proveo neko vrijeme u Francuskoj, naučio sam jednu stvar: ne daju više pozornosti ni jednom suparniku, ni jednoj utakmici. Kada igramo u klubu, jednako se daje pozornosti kao kada igramo kup s nekim niželigašem ili susret u Ligi prvaka. U svaku utakmicu idu s maksimumom.

Imaju u momčadi poplavu ljevaka. Remili, Dipanda, Porte, Mem, pa Abalo, koji često dođe s krila na vanjske pozicije i šutira.

- Nekada su to pokrivali Fernandesom. Danas stvarno imaju širinu na tim pozicijama desnog vanjskog. Mnogi me pitaju imaju li uopće slabu točku. Ako smo detektirali probleme kod Norveške, koja igra moderan, atomski rukomet, ne sumnjamo da isto možemo i s Francuzima. Radimo na tome.

Trebat će vam i pomoć navijača?

- Koristim priliku pozvati ih još jednom. Njihova pomoć nam je jako važna. Budite uvjereni, tko god dođe u dvoranu, neće ni za što biti zakinut - rekao je Stepančić. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana