Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

U ŽOK Osijeku postaje normalno da igračice iznenada kažu - dosta
Objavljeno 24. siječnja, 2018.

Nakon što su prije dva tjedna zaključile europsku avanturu, odbojkašice Osijeka potpuno su se posvetile jedinom preostalom natjecanju, Superligi. Prije nastavka sezone (ostala još tri kola osnovnog dijela), bilo je jasno da odbojkašice s Drave nemaju izglede uključiti se u borbu za četvrto mjesto, a nakon poraza u Poreču jasno je da će borba za plasman od 5. do 8. (najvažnije je izbjeći dvije najslabije pozicije) biti zanimljiva i neizvjesna.

Osijek je u Istri poražen u četiri seta, otvaranje nije bilo najbolje. Šteta, jer u igri su bili i važni bodovi, koji će se računati u borbu za ostanak u Superligi.

- Prvi set bio je izjednačen, drugi smo dobili, dok dva preostala nismo bili na željenoj razini. Nakon 1:1 kao da smo ostali bez energije. Želja igračica nije bila sporna, ali nije išlo - kaže trener Branislav Franić, koji je uoči nastavka borbe za bodove suočen i s problemima oko postojećeg kadra.

Za nadolazeće utakmice više neće konkurirati Katarina Bilić. Srednja blokerica, koja ima i možda najduži staž u svlačionici, odlučila se na prekid igračke karijere. Neočekivana odluka od standardne članice udarne postave, koja svoju odluku nije promijenila ni nakon razgovora s klupskim čelništvom i trenerom.

Nije to prvi slučaj da u ŽOK Osijek iznenada ostanu bez važne igračice, slična je situacija bila i tijekom ljeta, kada je odluku o prestanku donijela Mirna Matković. Do daljnjega, tu će poziciju pokrivati Ivana Zirn, a tu je još i mlada Aurela Štebih, a nije isključeno da se priključi i neka igračica iz juniorskog pogona.

Dobra je vijest da se priključila kapetanica Ivana Grubeša, na kojoj je stanka ostavila traga. Ali može se očekivati da će zajedno sa suigračicama u preostalim utakmicama uspjeti ostvariti cilj, a to ja ostanak u Superligi i nastup u doigravanju za prvaka države.

Nino BENČINA

Katarina Bilić odlučila je da neće igrati u nastavku sezone

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike