Osijek
1. PANNONIAN FOLKLOR FEST U OSIJEKU

Slogan: Osijek - grad na travi!
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

U Osijeku će se od 22. do 25. lipnja održati 1. Pannonian folklor fest, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

- Nastupit će pet ansambala koji njeguju koreografirani folklor, četiri iz Hrvatske i jedan iz Mađarske. Prije svakog koncerta nastupit će po jedna od četiri izvorne skupine - rekao je zamjenik župana i predsjednik Organizacijskog odbora festivala Goran Ivanović.

Festival zajednički organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, odnosno gradska i županijska Turistička zajednica, a svi će se programi održati na prostoru ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera. Festivalski je slogan “Osijek - grad na travi!”

- Zahvaljujem Županiji na ovoj inicijativi i mišljenja sam da ovakav festival može samo korisititi gradu Osijeku. Time imamo bogatiju turističku ponudu i kontinuitet kulturnih događanja do Osječkog ljeta kulture - rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koje Grad i Županija rade zajedno. Osijek zaslužuje imati ovakav festival, trebamo cijelom svijetu pokazati bogatstvo naše tradicijske kulture - istaknuo je župan Ivan Anušić.

Namjera je organizatora da se u Osijeku predstave sve četiri folklorne zone - panonska kao domaćin te alpska, dinarska i jadranska.

- Iz tih ćemo krajeva Hrvatske dovesti najkvalitetnije folklorne ansamble da se predstave u Osijeku. Još ne možemo reći o kojim je ansamblima riječ, ali pregovori idu dobrim smjerom. Posebno mi je zadovoljstvo najaviti kako će gost festivala biti nacionalni ansambl Lado koji će nastupiti 24. lipnja. Svi programi od 22. do 25. lipnja počinju u 21 sat - najavio je Duško Topić, član Organizacijskog odbora i HKUD-a “Osijek 1862.”.

Osim Ivanovića i Topića, članovi Organizacijskog odbora su i Tihomir Slivka, Željko Lončar, Damir Doležal, Lidija Neznanović, Antonio Sobol i Saša Uranjek. J.N.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike