Novosti
TEŠKA DIJAGNOZA SPLITSKOG GRADONAČELNIKA

Opara ima melanom i metastaze na mozgu
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

Vezani članci

GRADONAČELNIK SPLITA U BOLNICI

Andro Krstulović Opara doživio moždani udar

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (50) ima melanom, zloćudni tumor kože, koji se proširio na mozak, pa je zbrinut na liječenju Odjela neurologije KBC-a Split, gdje je primljen nakon što se u subotu navečer požalio na glavobolju i vrtoglavicu. Ravnatelj bolnice Ivo Jurić u utorak je na konferenciji za medije novinarima rekao o kakvoj se dijagnozi radi, ali se još uvijek ne znaju prognoze jer treba utvrditi tip karcinoma.

- Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio na mozak. Jučer (ponedjeljak, nap. ur.) dobili smo definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli liječenje tumora. On se osjeća dobro, stabilno je, opet vas pozdravlja. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju - izjavio je Jurić.

U svoje i ime djelatnika bolnice te građana Splita gradonačelniku je poželio brz oporavak i uspješno liječenje, koje će se uglavnom provoditi kemoterapijom i zračenjem. Osnovano je i povjerenstvo koje će zajedno s gradonačelnikovom obitelji odlučiti hoće li liječenje nastaviti u Zagrebu.

Tijekom prethodna dva dana liječnici su obavili niz dijagnostičkih pretraga kako bi točno utvrdili što se dogodilo Krstuloviću Opari, pa mu je prvotno utvrđeno manje krvarenje u mozgu. Gradonačelnik Krstulović Opara smješten je u bolničkom apartmanu u kojem je u nedjelju snimio selfi koji je objavio na svom FB statusu, s porukom da je dobro, ali mora mirovati. Brojni sugrađani na to su reagirali tako što su mu poslali poruke sa željama za brzo ozdravljenje.

Dok je splitski gradonačelnik na liječenju, mijenjaju ga njegovi zamjenici Nino Vela i Jelena Hrgović, koje je on osobno odredio dok se liječi.

- Opara je ozbiljan čovjek, gradonačelnik i borac i zajedno smo uz njega i učinit ćemo sve da damo ljudsku potporu, ali i na terenu, da grad besprijekorno funkcionira. Prihvatili smo ozbiljno svoje dužnosti i u tom smislu nastavljamo tako i dalje - rekla je Jelena Hrgović. H/D.Pav.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om