Novosti
MUP POTPISAO UGOVORE ZA NABAVU ODORA I OPREME

Opremanje policajaca ne smije nikada biti problem
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

Predstavnici hrvatskih tekstilnih i obućarskih tvrtki potpisali su u utorak s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem ugovore i okvirne sporazume za nabavu policijskih odora i opreme, vrijedne 112,6 milijuna kuna.

- Ne želim da ikada više pitanje opremanja policajaca bude problem. Jer to ne mora i ne smije biti problem. Uvijek je u proračunima bilo dovoljno sredstava - kazao je ministar Božinović, pojašnjavajući da su ugovori potpisani na jednogodišnje ili dvogodišnje razdoblje.

Dodao je i da je “u ovom dijelu posla ministarstvo logistika, odnosno servis hrvatske policije.”

- Mi smo tu da hrvatskim policajcima osiguramo temeljne uvjete da bi mogli raditi svoj odgovoran i težak posao - dodao je ministar.

Kazao je i da je MUP krajem prošle godine donio plan nabave i financijski plan kojim su “jasno, precizno i transparentno” usvojili dokumente koji su 21. prosinca objavljeni na MUP-ovim web-stranicama kako bi svi proizvođači mogli vidjeti što Ministarstvo planira nabaviti i koja su osigurana sredsdstva po nizu stavki za opremu.

- Ugovorima smo postigli da je hrvatski policajac opremljen od cipela do kape proizvodima hrvatskih proizvođača - kazao je Božinović, dodajući su sve tvrtke pobijedile na međunarodnom natječaju te da će MUP raditi sve u granicama svojih mogućnosti kako bi pridonio razvoju gospodarstva.

U ime proizvođača na potpisanim su ugovorima zahvalili direktor omiškog Galeba Stjepan Pezo i predsjednica Uprave Borova Gordana Odor.

Iako zadovoljni potpisanim ugovorima predstavnici policijskih sindikata napominju da hrvatski policajci još nisu kompletno odjeveni u novu opremu te da bi trebali imati veće plaće. Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić kazao je se nada da će nova oprema biti “adekvatna, a ne za modne piste.” Vladi je poručio kako bez obzira na povećanje plaća mora više ulagati u policiju.

- Dok stari policajci odlaze, mladi su bez interesa za posao koji je potplaćen pa se postavlja pitanje hoće li nove uniforme imati tko nositi - kazao je Jagić.

Čelnik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar dodao je da bi prosječna plaća u gospodarstvu trebala biti osnovna netoplaća policijskih službenika.

U MUP-u je istaknuto da su uz ove nabave u tijeku i neke prije dogovorene te da će se u 2018. ulagati i u održavanje vozila i helikoptera, izgradnju i uređenje objekata te civilnu odjeću za policajce koji rade u civilu. H/D.Pav.

ODJEĆA I OBUĆA HRVATSKIH TVRTKI

S hrvatskim proizvođačima potpisano je pet ugovora i tri okvirna sporazuma o nabavi osnovne policijske odore. Potpisana su dva ugovora sa zajednicom ponuditelja Varteks PRO d.o.o. koju čine Varteks, HEMCO, Konfeks i Krojostil), i to za hlače, košulje i dvodijelne kišne komplete. Preostala tri ugovora sklopljena su s Jadranom za nabavu čarapa, s tvrtkom KAP-KO za nabavu vunenih kapa te Galebom za nabavu majica dugih i kratkih rukava. Sa zajednicom ponuditelja Varteks, Hemco, Splendor tekstil, Odjeća, Kroko proizvodnja i razvoj i Konfeks sklopljeni su sporazumi za jakne, za rublje sa zajednicom ponuditelja koju čine Galeb, Hemco i Odjeća, a sa zajednicom ponuditelja Jelen Professional, Borovo i Splendor tekstil za ljetne gležnjače i zimske visoke cipele.

Najčitanije iz rubrike