Regija
NATJEČU SE I ZABAVLJAJU

4. Vatrogasne dječje igre u Orahovici
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

ORAHOVICA - Vatrogasna zajednica Orahovica i ove je godine organizator Vatrogasnih dječjih igara. Ovogodišnje 4. igre su i najbrojnije, u njima sudjeluje čak 11 ekipa iz društava koja pripadaju Zajednici, i to četiri ekipe DVD-a Orahovica, tri iz Stare Jošava, dvije iz Dolaca te po jedna iz Nove Jošave i Crkvara.

- Ukupno u igrama sudjeluje 70-ak djece, što je odlično jer i krajnji je cilj da ih privučemo vatrogastvu. Natječu se u igrama vatrogasna košarka, vatrogasna kuglana, kockice, pikado, spajanje cijevi i igra pod nazivom matice i vijci. Igre su svake nedjelje u drugom društvu i domaćin bira tri igre koje će biti odigrane u njihovu mjestu. Na kraju, veliki finale bit će u prostoru DVD-a Orahovica, gdje će se zbrojiti svi osvojeni bodovi po kolima i tako ćemo doći do pobjednika. Također smo organizirali natjecanje voditelja ekipa u istim igrama kao djeca, što je posebno zabavno za djecu koja iz sveg grla navijaju za svoje voditelje. Svakom kolu u pojedinim društvima nazoči i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin koja usput obiđe spremišta društava radi uvida u opremljenost društva i način rada te mogućnost bilo kakve pomoći gradske vlasti – kaže zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina. Dodaje kako je nakon dva odigrana kola rezultat među ekipama izjednačen te da će do samog kraja biti neizvjesno.

- Nakon dva kola u vodstvu je DVD Nova Jošava s 52 boda, druga je ekipa Dolci 2 sa 47, teći su Crkvari sa 43, četvrto mjesto dijele Orahovica 4 i Stara Jošava sa po 32 boda, peto mjesto drži Orahovica 2 s 41 bodom, šesti su Dolci 1 s osvojenih 39 bodova, sedmo mjesto za sada pripada Staroj Jošavi 1 koja je skupila 38 bodova, osmo mjesto drži Stara Jošava 3 s 35 bodova, na devetom je Orahovica 2 s 33 boda i na desetom Orahovica 1 s 32 boda. Svako kolo nosi velik broj bodova, pred nama su još dva kola i veliki finale, tako da svi imaju priliku pobijediti, iako su najveći pobjednici sva djeca koja nastupaju – zaključio je Orina.

Sljedeće je kolo na raspredu u nedjelju, 28. siječnja, u Novoj Jošavi. V. Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike