Regija
SVEČANA SJEDNICA UZ 70 GODINA ŠRD-A

Priznanja “Savi” i članovima
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

ŽUPANJA - Sjednici Skupštine Športskog ribolovnog društva Sava Županja u povodu obilježavanja 70. obljetnice rada nazočili su Vladimir Sever, predsjednik, i Tomislav Feldhofer, tajnik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, Ivan Japundžić, predsjednik, i Zlatko Matin, tajnik Športskog ribolovnog saveza Vukovarsko-srijemske županije, Davor Miličević, saborski zastupnik i gradonačelnik Županje, Kruno Šarić, izaslanik župana, Josip Kuterovac, voditelj Vodnogospodarske ispostave Biđ-Bosut Vinkovci, gosti i članovi udruge koja okuplja 200 sportskih ribolovaca. Svečanu sjednicu otvorio je Ante Klanac.

- Sjećamo se Josipa Galovića i Ilije Trgovčevića, koji su sa 30 istomišljenika osnovali Županjsko ribolovno društvo u lipnju 1947., koje je kasnije dobilo sadašnje ime. Danas je “Sava” član Prve lige HŠRS-a. Imala je nekoliko reprezentativacaa koji su nastupali na svjetskim i europskim prvenstvima - rekao je, između ostalog, Klanac.

Vladimir Sever istaknuo je da je “Sava” uvijek imala vrsne natjecatelje u reprezentaciji, kvalitetne stručnjake i da ima najbolji objekt u Hrvatskoj. Davor Miličević, zadovoljan što rade s mladima, kazao je da udruga ove godine može očekivati i veću gradsku potporu.

Predsjednik HŠRS-a Vladimir Sever uručio je priznanje “Savi”, priznanja sa zlatnom značkom Mladenu Doganu i Josipu Vincetiću, te trojici članova priznanja sa srebrenim i dvetorici s brončanom značkom. “Savi” je priznanje uručio i predsjednik ŠRS-a VSŽ Ivan Japundžić.

Priznanja članovima društva dodijelio je Ante Klanac: za postignute rezultate osmorici članova zlatne plakete, srebrene plakete dobilo je 27 članova, a 13-orica srebrene plakete. Uručeno je i 18 srebrenih plaketa za popularizaciju sportskog ribolova. S. Bogutovac

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike