Crna kronika
PSIHIJATRIJSKI NALAZ IZ VRAPČA

Ubojica djevojke iz Ordanje nije za sada sposoban za suđenje
Objavljeno 24. siječnja, 2018.
Matej Šustek (24) ubio je 17-godišnjakinju u Koški 2016. godine. Rekao je kako je djevojku ubio lik iz videoigrice...

Matej Šustek (24) iz Našica, koji je 6. studenoga 2016. godine u Koški ubio 17-godišnju djevojku iz Ordanje, nije sposoban za suđenje. Utvrdili su stručnjaci nakon medicinsko-psihijatrijskog vješačenja na koje je poslan nakon što mu je u rujnu na Županijskom sudu u Osijeku započelo suđenje.

- U Zagrebu su ga proglasili da je raspravno nesposoban. Novo vještačenje je za šest mjeseci, a dok to ne bude provedeno bit će u bolnici u Zagrebu - doznajemo od Domagoja Rešetara, odvjetnika Mateja Šusteka.

Šustek je iz osječkog zatvora bio prevezen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu. Iz zatvorske bolnice svakodnevno je vožen u Vrapče gdje su liječnici vještačili njegovo stanje. Suđenje se ne može nastaviti dok ne bude sposoban pratiti rasprave. Početak suđenja zbog ovog teškog ubojstva, koje je zatvoreno za javnost jer je žrtva bila maloljetna, počelo je u rujnu prošle godine, a sudsko vijeće zatražilo je tada da se nad Šustekom obavi psihijatrijsko, psihologijsko i medicinsko vještačenje.

Podsjetimo, Matej Šustek kazao je sudskom vijeću da se ne osjeća krivim za ubojstvo 17-godišnjakinje. Branio se da ga je na dan prije ubojstva djevojke s kojom je bio mjesec dana u vezi, “posjetio” njegov najbolji prijatelj Michael De Santa (lik iz videoigrice Grand Theft Auto, nap. a.), i rekao da ju treba eliminirati. U suludom iskazu dalje je kazao kako mu je isti lik rekao da idući dan (u nedjelju), dođe do željezničkog kolodvora u Našicama, što je i učinio, odjenuli su kombinezon koji je on donio te su se odvezli u Košku gdje su pričekali 17-godišnjakinju sat vremena. “Kada je došla, lik iz igrice je uzeo nož i zabio ga u njezinu lijevu stranu vrata... Kada je Ana počela bježati, Michael de Santa ju je nastavio ubadati...”, nepovezano je tada pričao Šustek.

Prema optužnici, tog kobnoga 6. studenoga Matej je nazvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na željezničkom kolodvoru u Koški. Ona je, ne sluteći ništa, sjela na bicikl i iz Ordanje došla na dogovoreno mjesto. Matej je izišao iz vlaka i odveo ju do obližnjeg silosa. Ondje ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat. Dok se gušila u vlastitoj krvi i pokušavala pobjeći, krvnik ju je hvatao za ruke i nastavio ubadati nožem nanijevši joj još devet ubodnih i reznih rana. Da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobitel i sjeo na vlak za Našice. Usput je mobitel bacio iz vlaka.

Na dan ubojstva Matej je prije odlaska u Košku došao prijatelju odjeven u jednu odjeću i tražio da mu da drugu, a koju je dan ranije donio u prijateljevu kuću. Otišao je oko 16 sati, a kada se vratio k prijatelju oko 21 sat rekao je: “Ubio sam svoju curu”. Isto je ponovio i ocu prijatelja. Sin i otac nisu vjerovali u tu strašnu istinu dok drugi dan nisu čuli za smrt nesretne 17-godišnjakinje, a tada su odmah otišli i sve prijavili policiji.

Krvavu odjeću i nož stavio je u vrećicu i bacio na smetište, no pronašao ju je bračni par koji je skupljao odjeću.

Sandra LACIĆ

vještačenje

UBOJICA SE NALAZI U ZATVORSKOJ BOLNICI

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENA 14-GODIŠNJAKINJA U NJEMAČKOJ ULICI U POŽEGI

Udario automobilom djevojčicu na zebri i pobjegao

NESREĆA NA RADU U ĐURĐENOVCU

Stroj za uljenje otkinuo joj palac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠTETA NEKOLIKO TISUĆA KUNA

Iz parkiranog bagera ukradeno dizel gorivo

2

CRNA STATISTIKA NEODGOVORNIH NA CESTAMA

Čak 70 osoba ubili su pijani vozači prošle godine na hrvatskim prometnicama

3

NESREĆA NA RADU U ĐURĐENOVCU

Stroj za uljenje otkinuo joj palac