Crna kronika
AKCIJA “VINCEŠKA” U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

U tri dana čak 368 prometnih prekršaja
Objavljeno 24. siječnja, 2018.

OSIJEK - Policija je utvrdila 368 prometnih prekršaja u četiri dana akcije koja je provedena u povodu narodnog običaja obilaska vinograda, tzv. Vinceške, u Osječko-baranjskoj županiji. Akcija je provedena od 6 sati u petak do 6 sati u utorak. Tri vozača su za to vrijeme zbog poveće količine alkohola u krvi odvedena na triježnjenje, dok su još trojica uhićena, dvojica zbog alkohola i jedan jer je vozio bez položenog vozačkog ispita.

Od ukupnog broja utvrđenih prekršaja, 36 se odnosilo na vožnju uz prisutnost alkohola u krvi vozača, 116 kazni dobili su prebrzi vozači, 52 osobe nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 vozača je pričalo na mobitel za vrijeme vožnje. Uz to, po šest kazni je ispisano zbog zbog upravljanja vozilima za vrijeme dok im je istekla važnost prometne dozvole, te zbog neuporabe svjetala na vozilu, četiri noću i dva danju. Po pet vozača nepropisno je pretjecalo i vozilo pod zabranom, dok je jedan vozio bez dozvole. Tri prekršaja napravili su i pješaci.

Najveća koncentracija od 1,91 promila u krvi izmjerena je 48-godišnjem vozaču automobila koji je zaustavljen u nedjelju 0.50 sati na cesti između Valpova i Ladimirevaca. Prema dobnim skupinama, najviše pijanih vozača bilo je u dobi između 31 i 40 godina, njih 12. Devet ih je bilo iz skupine tzv. mladih vozača u dobi između 18 i 24 godine, dok su na trećem mjestu bili u dobi između 25 i 30 godina - njih šest.

Za vrijeme policijske akcije dogodilo se devet prometnih nesreća. U dvije nesreće sedam osoba lakše je ozlijeđeno. U jednoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom jedan od vozača imao je 1,17 promila alkohola u krvi.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIJE IMAO ČIME UGASITI VATRU NA SVOJOJ KUĆI

Izgorjeli krov i dio kuće, jer je voda u selu isključena zbog gradnje vodovoda

2

DETALJI UKINUTE PRESUDE ZA UBOJSTVA U HOTELU TURIST

Viši sud smatra da je sud u Osijeku previše vjerovao "pouzdaniku"

3

PLATILI PO 3000 KUNA KAZNE

Zaustavljeni prebrzi vozači na A3