Kultura
MARIJA JURIĆ NA NATJECANJU SOLOPJEVAČA U BEOGRADU

Vinkovčanka u konkurenciji 30 pjevača iz 10 zemalja osvojila 1. nagradu
Objavljeno 24. siječnja, 2018.

VINKOVCI - Učenica Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci Marija Jurić, iz klase prof. Sanje Čurko, nastupila je na 15. Međunarodnom natjecanju solopjevača “Lazar Jovanović” u Beogradu, gdje je u I. kategoriji i u konkurenciji 30 pjevača iz deset zemalja osvojila 1. nagradu s ocjenom 94.00.

- Bila sam jedina iz Hrvatske i drago mi je što sam baš u Vinkovce donijela prvu nagradu s tako velikog i priznatog natjecanja. Otišla sam pokazati svoj rad i napredak, kao i veliki trud svoje profesorice i rezultat nije izostao. Prema propozicijama natjecanja, trebalo je izvesti jednu skladbu iz zadanog razdoblja te dvije po osobnom izboru. Izvela sam skladbu M. A. Cestija “Intorno all'idol mio”, a moj su izbor bile dvije skladbe iz Mendelssohnovih ciklusa - Neue Liebe Op. 19 br.4 i Hexenlied Op. 8 br.8. Velika hvala mojoj prof. Sanji Čurko na pripremama i podršci - rekla je Marija Jurić, kojoj je ovaj uspjeh poticaj za daljnji rad, natjecanja i nastupe.

Ovo je natjecanje značajna glazbena i edukativna manifestacija i jedno od najznačajnijih opernih natjecanja u ovom dijelu Europe. Namijenjeno je mladim umjetnicima na početku profesionalne karijere, koji pred autoritativnim međunarodnim žirijem žele pokazati svoje znanje, umjetničke kvalitete i talent.

Svake godine natjecanje okupi više od stotinu sudionika iz desetak zemalja. U žiriju su bila neka od najvećih imena domaće i svjetske glazbene scene, a ove godine to su bili: Tamara Marković (Srbija), Dejan Pešić (Srbija) i Davor Mikulić (Slovenija).

Vinkovačka glazbena škola prvi je put nastupila na ovom natjecanju, a uspjeh Marije Jurić potvrda je predanoga rada. M. Kokaj

Možda ste propustili...

GLAZBENI ODJEL OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA

1. Glazbeni tjedan: Bez sinergije nema uspjeha

OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA I FESTIVAL UMJETNOST I ŽENA

Virtuoznost i lakoću muziciranja pokazale tri mlade umjetnice

DO 20. SVIBNJA

Peti Zagreb Design Week

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AUSTRIJSKO-HRVATSKA KOPRODUKCIJA U HNK U OSIJEKU

Balet “Mali princ” pokazao da je magija u jednostavnosti

2

ZBORNIK RADOVA O FRA BERNARDINU (TOMI) LEAKOVIĆU

Šundalić: Dugo je bio prešućivan, a važan je za hrvatski jezik i književnost

3

DAN ŠKOLE I 9. ROĐENDAN

Orahovački područni odjel rasadnik je glazbenih talenata