Sport
PRVA PROVJERA

Mađari - zagrijavanje za prave testove
Objavljeno 23. siječnja, 2018.
Bijelo-plavi danas (16 sati) igraju prvi pripremni susret ove zime, a suparnik im je bratska Puškaš Akademija

Dva tjedna su prošla od početka priprema nogometaša Osijeka za proljetni dio sezone. To je vrijeme trener Zoran Zekić iskoristio na pomalo neuobičajen način.

Naime, bijelo-plavi dosad nisu odigrali ni jednu pripremnu utakmicu, što se ranije nije često događalo. Razlozi za to su razni. Osijek je uvodni dio priprema odradio u Velikoj, gdje nije bilo mogućnosti pronaći suparnika, a moguće je i kako se Zekić odlučio na takav režim jer je želio s momčadi temeljitije poraditi na nekim segmentima igre kroz trening. U sklopu toga odigrali su jednu međusobnu utakmicu i to je sve.

Jake provjere

Osijekov problem jesenas opet je bila igra protiv čvrsto i gusto postavljenih suparnika, a bilo je tu i neefikasnosti, bez obzira na to što su bijelo-plavi u impresivnom nizu od 32 utakmice zaredom na kojima su pogađali suparničku mrežu. To je svakako kvaliteta, ali Zekić unutar nje sada traži i kvalitetu, točnije više utakmica na kojima će njegova momčad postizati više od jednog pogotka. Koliki je to problem najbolje svjedoči i rekordnih devet jesenskih remija i svi s istim rezultatom - 1:1. Nema dvojbe kako je to koštalo osječku momčad previše izgubljenih bodova. I baš je zbog toga Zekić na ovim zimskim pripremama odlučio naglasak staviti na taj segment. No, dogovoreni prijateljski susreti možda mu i neće pružiti mogućnost uvježbavanja takvih zamisli, jer teško je vjerovati kako će se kijevski Dinamo, Steaua, ili moskovski Lokomotiv zatvoriti pred osječkom momčadi. To su više susreti koji će Zekiću i njegovim trupama bolje poslužiti za ono što ih čeka na početku proljetnog dijela sezone u domaćim susretima protiv Dinama i Rijeke. Prošle zime Osijek je birao slično jake suparnike i u tim je susretima kroz igru pokazao vrlo zanimljive stvari (presing i igra bez respekta protiv momčadi koje su igrale i u Ligi prvaka nap.a.), ali su one, kasnije, kada je počela sezona bile vrlo rijetko primjenjivane. Zato će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će Osijek izgledati ove zime.

Otvaranje s Mađarima

Osječane će prvi testirati njihov bratski klub Puškaš Akademija. Tamo su dvojica dojučerašnjih stanovnika Gradskog vrta - Josip Knežćević, iza kojeg je odlična jesen u kojoj je zabio deset pogodaka u 17 nastupa, te Antonio Perošević, koji se kroz prvi dio sezone prilagođavao mađarskoj ligi. Puškaš je osmi u prvenstvu nakon prvog dijela sezone i na proljeće neće spavati mirno, jer je samo četiri boda udaljen od zone ispadanja. To bi mogla biti utakmica u kojoj bi Zekić mogao testirati ono što se uvježbavalo na dosadašnjem dijelu priprema. Premda im rezultati jesenas nisu bili impresivni Mađari će sigurno biti tvrd orah, kao što su bili i prošle zime, kada su slavili u međusobnom susretu s 2:1. No, tada je Osijek igrao s drugom momčadi, bila je to posljednja utakmica na pripremama po groznom vremenu (padala je jaka kiša). Uglavnom, Osijek se dosad ove zime pomalo skrivao od očiju javnosti, pa se zbog toga sa zanimanjem očekuje današnji susret. On će biti ogledalo stanja u kojem se trenutačno nalaze bijelo-plavi, a ujedno će predstavljati i odličnu uvretiru za utakmice koje slijede protiv kijevskog Dinama, Steaue i moskovskog Lokomotiva. Jedan od rariteta je i mali broj pripremnih utakmica. Osijek ih je obično odigravao najmanje šest, a zasad su dogovorene svega četiri. Zapravo, možda to i nije čudno s obzirom na suženi roster s kojim Zekić raspolaže u ovom trenutku. Trener se i dalje nada kako će ga sportski direktor Alen Petrović uskoro razveseliti s bar jednim pravim pojačanjem.

Dalibor KELER
TROJICA IZVAN STROJA

Situacija sa zdravljem u taboru osječkog prvoligaša na pripremama u Marbelli nije idealna. Tri igrača trenutačno nisu u redovnom radu. Već od Velike prema posebnome programu trenira Dmitro Lopa koji ima problema s hvatištem prepona, Andrej Šimunec je po dolasku u Španjolsku “osjetio” tetive, a njima se sad priključio Benedik Mioč kojeg muči gležanj. Ipak, nije sve tako crno kako se čini, jer kod sve trojice riječ je tek o lakšim ozljedama, pa će vrlo brzo svi biti u normalnom trenažnom procesu.D.Kl.

USKORO KREĆE PRODAJA POLUGODIŠNJIH ULAZNICA

Za otprilike tjedan dana NK Osijek u prodaju će pustiti polugodišnje ulaznice. Ove sezone osječki prvoligaš srušio je sve rekorde prema broju prodanih godišnjih abonomana za svoje domaće utakmice. Brojka se zaustavila na lijepih 5776, a u Gradskom vrtu nadaju se kako će se puštanjem u prodaju i polugodišnjih ulaznica ta cifra još povećati. Distribucija bi trebala krenuti početkom sljedećega tjedna, a svaki polugodišnji pretplatnik na dar će dobiti kalendar NK Osijek za 2018. godinu. Cijene polugodišnjih pretplata prepolovljene su u odnosu na godišnje ulaznice. Tako će se istok prodavati za 100, zapad za 150, VIP loža za 250, a ulaznice za djecu do 15 godina koštat će 50 kuna. Naravno, to su cijene koje vrijede za članove Bijelo-plavog kluba (učlanjenje je besplatno), a oni koji to nisu, trebat će izdvojiti dvostruko veći iznos.D.Kl.

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike