Osijek
NA OKUPLJANJU “NAŠ OSIJEK” AUKCIJOM PRODANO 16 SLIKA

Još šest slika “likarovaca” čeka vlasnike
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

Na tihoj aukciji slika članova Likovne udruge “Likar” u Muzeju okusa prošlog petka prodano je 16 slika te prikupljeno nešto više od 63.000 kuna, a još šest umjetničkih slika čeka svoje nove vlasnike.

Podsjetimo, cilj okupljanja “Naš Osijek” u Muzeju okusa bila je promocija Zaklade “Srce grada Osijeka” i njezinih ciljeva. Među prvima je podupiranje mladih darovitih ljudi u njihovu školovanju, a za koje njihove obitelji nemaju dovoljno novca. Zaklada trenutno okuplja 17 stipendista, a u ožujku se očekuje njih još 15-ak. Svi okupljeni gospodarstvenici, sportaši, glazbenici, glumci i brojni drugi ugledni građani Osijeka aukcijom su pomogli realizaciju daljnjih stipendija. “Likarovci” su donirali 21 sliku, a jednu osobno član Upravnog odbora Zaklade.

- One slike koje nisu prodane, ponuđene su na prodaju do 31. siječnja do 15 sati. Svi zainteresirani koji žele kupiti slike mogu ih pogledati i kupiti preko internetske stranice Zaklada Srce grada Osijeka – rekao je upravitelj Zaklade Romano Kristić.

Riječ je o slikama s raznim motivima u kojima se može prepoznati Osijek i može se očekivati da će zaljubljenici u svoj grad odabrati poneku za sebe i na taj način pomoći prikupljanju novca u Zakladi i u konačnici stipendiranju darovitih studenata. Valja reći i to da je Zaklada osnovana 2015. godine i da joj je prvi i najveći pokrovitelj Grad Osijek. Prošle je godine prikupljeno 400.000 kuna za stipendiranje 17 studenata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike