Osijek
EDUKACIJA U “FRIZERU”

Barber iz Vinkovaca podučavao
tehnikama modeliranja brada
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

Sedmorica su se ponosnih vlasnika različitih tipova brada podvrgnula prošle subote besplatnom tretmanu modeliranja brada u frizerskom studiju “Frizer”, u Kapucinskoj 28. Osim što su ovi dečki, odnosno njihove brade (pa i nečije frizure) poslužili kao modeli barberu Krešimiru Španiću iz Vinkovaca, bila je to ujedno edukacija za zaposlenike salona koji se uskoro seli na novu lokaciju te se želi specijalizirati i za oblikovanje muških brada.

- Barbering postoji otkad je muškaraca, njihove brade i kosa. Nemamo neke revolucionarne promjene u stilovima i uređenjima, nego se to nadopunjava; nešto se vrati u modu, nešto postane moderno. Ovdje razmjenjujemo naša iskustva, tehnike i razmišljanja, a jednoga ćemo dana možda zamijeniti uloge kad netko od mladih frizera dođe u moj salon držati edukacije pa ću ja njih slušati - ispričao nam je Krešimir Španić, iz treće generacije barbera u svojoj obitelji, čiji su preci pokrenuli ovaj posao još 1954. godine.

Trend nošenja brada, nastavlja ovaj barber, vratio se prije pet ili šest godina na velika vrata. Krenulo je iz jednog salona u Amsterdamu, koji je ekipa otvorila jer se poželjela 'stare škole'. Salon je namijenjen isključivo muškarcima, u njemu rade muškarci s frizurama iz pedesetih godina prošloga stoljeća.

- U mom se salonu radi isključivo prirodnim proizvodima koji nisu dio produkcije velikih kompanija koje vladaju tržištem. Lijepo je ponovno vidjeti proizvode bez kemije s kojima je mnogo lakše raditi, a koje muškarci vole - ističe Španić.

Tijekom ove trosatne edukacije prvom se modelu posvetio gotovo puna dva sata, što je, objašnjava, dvostruko više vremena nego inače, jer je ipak radeći i govorio.

- Prioritet mi je uvijek tehničko savršenstvo, odnosno da stranka bude potpuno zadovoljna kad dođe kući - naglasio je Španić.

Na red su potom došli i ostali modeli na čijim su bradama pod budnim okom gosta stručnjaka paralelno radili djelatnici “Frizera”.

- Jako sam zadovoljan time kako su mi uređeni brada i frizura. Izgledaju potpuno drukčije, mislim da me ni vlastita majka neće prepoznati - našalio se jedan od modela. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike