Regija
PLIVALIŠTE LENIJE

360 djece uči plivati
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

VINKOVCI

Na vinkovačkom Dvoranskom plivalištu Lenije predstavljen je projekt “Vinkovci za plivanje 2018. godine”, koji je namijenjen učenicima trećih razreda, njih 360 svih osnovnih škola s područja grada. Osnovni su ciljevi projekta svladavanje i unaprjeđivanje plivačkih vještina uz visoku razinu zadovoljstva i sigurnosti na vodi. Grad Vinkovci kao pokrovitelj projekta osigurao je novac za provedbu, tako da je svim polaznicima omogućeno sudjelovanje bez naknade.

- Grad je iz proračuna za ovaj projekt izdvojio 180.000 kuna, a tolika je i vrijednost projekta. Ovo je peti put kako se provodi i trajat će dva mjeseca. Djeca će autobusima dolaziti iz svojih škola, a projekt će provesti treneri plivačkog kluba. Nama je cilj da mali sugrađani nauče plivati i da poslije dolaze na bazene - rekao je Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnika.

Prema riječima Željka Ilića, direktora tvrtke Periska d.o.o. koja upravlja plivalištem Lenije, projekt obuhvaća tri plivačka programa, i to: obuka neplivača, korektivno plivanje i poduka leđne tehnike plivanja.

Plivački program sadrži 16 i 20 školskih sati obuke, a provest će se kroz osam do deset dolazaka djece.M.K.

Možda ste propustili...

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice
kazne od 300 do 1300 €

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca