Crna kronika
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Za dva ubojstva osuđen na 40 godina zatvora
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

SLAVONSKI BROD

Milan Mitrović (31) osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubojstva iz koristoljublja dvojice muškaraca u Slavonskom Brodu, u listopadu 2016. godine. Za ubojstvo Marinka Tomića (49) osuđen je na 21, a za ubojstvo Luke Ćosića (80) na 25 godina zatvora. Kazna mu je objedinjena na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Slavosnkom Brodu koji je u cijelosti prihvatio sve navode u optužnici koja je Mitrovića teretila.

- U dokaznom postupku sud je nedvojbeno utvdio da je okrivljenik počinio kaznena djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret. U početku sudskog postupka branio se šutnjom, da bi u tijeku rasprave odlučio aktivno iznositi obranu koja je došla u proturječnost s dokazima, odnosno DNK-om, krvi i vlaknima pronađenim na mjestima kaznenih djela. Drugi dio njegove obrane bio je u proturječnosti sam sa sobom jer je prvo tvrdio da se ničega ne sjeća, da bi poslije iznosio do u detalje svoja kretanja na dane kada su se kaznena djela dogodila - kazala je predsjednica sudskog vijeća Marija Balenović, sutkinja Županijskog suda u Slavonskom Brodu obrazlažući presudu Mitroviću.

Iako je obrana tvrdila da je Mitrović u trenutku ubojstava bio neubrojiv te navodila da je više puta liječen na psihijatriji, sud to nije prihvatio jer je dva puta vještačen, pri čemu je psihijatar donio nalaz i mišljenje da je potpuno ubrojiv.

Optužnica je Mitrovića teretila da je krajem listopada 2016., kako bi mu uzeo novac od socijalne pomoći, ubio Marinka Tomića (49) u brodskoj Ulici Vatroslava Lisinskog. Dva dana poslije otišao je do kuće Luke Ćosića (80) u Reljkovićevoj ulici, za kojeg je znao da ima novca. Njega je izbo 47 puta.

Sandra LACIĆ
MITROVIĆ IZAZVAO INCIDENT

Kada je sutkinja Županijskog suda izrekla nepravomoćnu presudu i započela obrazlaganje, Milan Mitrović izazvao je incident. Revoltiran visinom kazne, odbio je slušati obrazloženje tvrdeći da je osuđen bez i jednog dokaza. Nakon toga pravosudni policajci su ga izveli iz sudnice i odveli u zatvor. Mitrović je stari policijski znanac. Naime, u više je navrata osuđivan zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te zbog nasilja u obitelji. Obrana je najavila žalbu na nepravomoćnu presudu.

zločin

UBOJSTVA SU ZGROZILA BROĐANE

Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi